Sanningen bakom Hayes Jemides skada i Robinson

Hayes Jemide

I kvällens avsnitt av Robinson tas Hayes Jemide till sjukhus efter att ha råkat ut för en olycka. Nu berättar han för Hänt vad det var som egentligen hände, och vad läkaren sa angående om han skulle få komma tillbaka till tävlingen eller inte.

Nya säsongen av Robinson är i full gång och tävlingen är redan nu på blodigt allvar. Men i programmet kan allting hända och någon som fått sig en tuff start är deltagaren Hayes Jemide. När Hayes skulle möta Ludvig Andersson i en tävling skadade sig han plötsligt, och skadan skulle sedan visa sig vara så pass allvarlig att han behövde vård.

– Jag behöver göra en rätt så tvär inbromsning och så känner jag hur det bara smällde till i både höger och vänster ben och att det är något som har gått sönder, berättar han i programmet.

Hayes tas till sjukhus och laget har ingen aning om han ens kommer kunna komma tillbaka. Nu berättar han för Hänt vad det var som egentligen hände, och läkarnas oro när de såg hur illa det faktiskt var.

LÄS MER: Magdalena Graaf om okända bråken med exet Filip

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Nu är det över”

Hayes berättar att han först trodde att det var en bit av muskeln som hade lossnat från fästet och att han kände en smärta han knappt kan förklara.

– Jag har så ont att jag faktiskt inte kan koncentrera mig på tilltal där. Så jag blir buren till en stående bil som kör mig till base camp där det finns sjukvård, berättar han.

Och direkt kommer oron hur det här ska påverka tävlingen.

– Det är klart att jag tänker att nu är det över. Nu är det färdigt och nu är det slut. För hur ska jag klara mig från det här? Men å andra sidan så tänker jag att det inte är över förrän läkaren eller jag själv säger att det är det, säger han innan han erkänner:

– Så jag känner ju att jag redan där försöker förminska mina skador för läkaren när de frågor hur ont jag har, för att jag känner att jag inte är redo att lämna.

Läkarens okända krav till Hayes

I kvällens avsnitt får man inte reda på om Hayes kommer tillbaka till tävlingen eller inte, men för Hänt kan han avslöja läkarens krav för att han skulle få fortsätta i tävlingen.

– Jag kan säga såhär, de kom fram till att jag var tvungen att kunna utföra vissa rörelser inom 24 timmar och kunde jag det så fick jag komma tillbaka. För jag måste ju kunna rå om mig själv och göra saker som att gå på toaletten, tvätta mig och ta på mig skorna, säger han innan han fortsätter:

– Så det var väl det vi kom fram till. Fixar jag det sen på morgonen så är det okej att jag kommer tillbaka.

LÄS OCKSÅ: Patrick Ekwall om dottern Tindras sorg efter Hannah Ekwalls död

LÄS OCKSÅ: Därför skiljer sig Rolf och Birgitta Lassgård efter 38 år som gifta

Senaste nytt