LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför skiljer sig Rolf Lassgård och Birgitta efter 38 år som gifta

23 mar, 2021 
Rolf Lassgård
Rolf och Birgitta Lassgård skiljer sig – efter 38 år som äkta makar.
Det forna paret ansökte om skilsmässa i februari i år, enligt handlingar i Gävle tingsrätt.
Nu flyttar Rolf Lassgård ifrån Birgitta.
Annons
Svenska kändisarna du glömt var ett parBrand logo
Svenska kändisarna du glömt var ett par

I veckan nåddes vi av nyheten att den folkkära skådespelaren Rolf Lassgård, 65, och forna makan Birgitta Lassgård, 66, skiljer sig efter 38 år som gifta.

Rolf och Birgitta Lassgård träffades första gången på Skånska teatern i Landskrona där han spelade rollen som Puck i En midsommarnattsdröm. Paret har tre barn tillsammans, vid namn Ida, Hanne och Anton som synts med paret på diverse olika offentliga sammanhang. De forna makarna har även tre barnbarn.

Rolf och Birgitta gifte sig på 1980-talet och flyttade till Gävle

Rolf och Birgitta gifte sig på 80-talet, 1982 närmare bestämt. 2004 flyttade de till en villa i Gävle, där de har bott ihop i hela 17 år. Utöver att leva familjeliv med Birgitta så har Rolf bollat en succékarriär och är en av Sveriges mest folkära skådepelare.

Genom åren har Rolf spelat många roller, men den som många nog förknippar honom med mest är rollen som polisen Erik Bäckström i filmerna och serien Jägarna. Han har även gjort rollen som Kurt Wallander i kriminaldramat Wallander, och spelat Ove i den prisbelönta långfilmen En man som heter Ove.

Annons

För 25 år sedan visades filmen Jägarna för första gången. Filmen blev en klassiker och har sedan fått en originalserie och uppföljare på C More. Rolf Lassgård är nu åter aktuell i serien Jägarna säsong två. Denna säsong kommer tittarna att få följa Erik Bäckström igen, när han tar sig an ett fall.

Rolf Lassgård lämnar Gävle

Nu bekräftar Rolf Lassgård för tidningen Gefle Dagblad att han flyttar ifrån Birgitta och lämnar Gävle. Han berättar att Birgitta kommer att fortsätta bo i villan, och att han istället bosätter sig i södra Sverige.

– Jag tror att jag kommer att hamna nere i Skåne till att börja med och sen kommer jag att försöka hitta en lägenhet här i Gävle förhoppningsvis, säger Rolf Lassgård.

Vidare konstaterar Rolf för tidningen att skilsmässan var ett gemensamt beslut.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, säger han till Gefle Dagblad.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Karin Törnblom/TT

Annons