LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maria Lundqvists barn har vuxit upp – så ser de ut idag

27 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Maria Lundqvist
Maria Lundqvist har fyra barn tillsammans med Mikael Bengtsson.
Så här ser de ut idag!
Annons

Maria Lundqvist är komikern och skådespelaren som är känd från bland annat En underbar jävla jul och Heartbreak Hotel. Men förutom en framgångsrik karriär har hon även en stor familj. Tillsammans med manusförfattaren och skådespelaren Mikael Bengtsson har den folkkära skådespelaren nämligen barnen Anton, Arvid, Alva och Nora.

Maria om svåra skilsmässan

Idag är Maria tillsammans med den 21 år yngre Kristoffer Hellström, och då hon träffade den nya kärleken medan hon fortfarande var gift med Mikael skapades det stora konflikter inom familjen. En av de som tog hårdast på ”sveket” var den äldsta sonen Anton, och under en period hade han så svårt att acceptera mammans beslut att han bröt kontakten med henne. I en intervju med Allas berättar Maria om den svåra tiden efter skilsmässan.

– Jag trodde helt ärligt att jag skulle dö. Det trodde vi nog alla som var inblandade. Alla behövde skydda sig på sitt sätt och jag respekterade att Anton tog avstånd från mig och kröp in i sitt genom att flytta hemifrån. Visst gjorde det ont men innerst inne vågade jag till slut hoppas på att han skulle komma tillbaka, berättar hon innan hon fortsätter:

Annons
Maria Lundqvist och Mikael Bengtsson med barn Premiär på Gröna Lund 2006.

– Anton var besviken på mig och det förstår jag att han var. Och nu behövde han tid för sig själv. Såklart saknade jag att få prata och vara nära men man har ingen rätt att kräva något av någon människa som den inte kan förmå att ge. Det måste ges tid till läkning och egna tankar. Ger man varandra den tiden och hinner bearbeta det onda, så kan till och med en sorg bli en ny livskvalitet för båda.

Idag är deras relation mycket bättre, och Anton säger att han idag kan förstå sin mammas val.

Annons

– Jag kan säga att jag idag har förstått mamma och jag respekterar de val hon gjort. Hon gjorde rätt val som människa och som kvinna. Jag vet idag att hon aldrig ville skilja sig från mig. Hon har aldrig medvetet försökt göra någon illa, säger Anton som idag kan se vad hans mamma ville förändra, förstår varför och tycker att hon tog rätt beslut.

Det gör barnen idag

Föräldrarna är inte de enda i familjen med skådespelartalanger. Sonen Anton jobbar nämligen även han inom filmbranschen och har varit med i filmer som En underbar jävla jul och In i dimman.

Men Anton är inte den enda som vuxit upp. Här är döttrarna Nora och Alva från en promenad med deras mamma förra året.

Annons

Och här är sonen Arvid tillsammans med brorsans son Konrad.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Annons