LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Så gammal och lång är Filip Lamprecht och 3 andra saker du undrar

22 mar, 2021 
Filip Lamprecht
Filip Lamprecht är aktuell i Let's dance där han dansar tillsammans med Linn Hegdal.
Här är allt du vill veta om Filip som längd, ålder och kärleksliv.
Annons
Relationen mellan Mia Parnevik och Kristin Kaspersen – efter Peg och Filips kärlekssagaBrand logo
Relationen mellan Mia Parnevik och Kristin Kaspersen – efter Peg och Filips kärlekssaga

Filip Lamprecht är just nu aktuell i årets Let's dance där han dansar med sin danspartner Linn Hegdal. I första avsnittet kunde vi se att han fick mestadels positiv kritik av juryn efter han uppvisat sin tango. Förutom att vara en del av Let's dance så har han sedan barnsben synts lite överallt, men visste du detta om honom?

Så lång och gammal är Filip Lamprecht

Filip Lamprecht är född 27 mars 1997. Han är 23 år gammal och är bosatt i Stockholm.

Just nu går det att se Filip i Let's dance med sina ståtliga 184 cm. På sociala medier har han även varit flitig på att uppdatera på senaste tiden. Det mesta handlar om dans men ibland kan det dyka upp någon modellbild, då Filip jobbar som modell.

Instagram heter han filiplamprecht. Där har han över 49 000 följare.

Kristin Kaspersen och Martin Lamprechet är Filips föräldrar

Filip Lamprecht är son till tv-personligheten och programledaren Kristin Kaspersen, 51, och den tidigare elitidrottaren inom modern femkamp Martin Lamprecht, 57.

Annons

Filips mormor är Barbro Lill Babs Svensson, som var en av Sveriges mest ikoniska och framgångsrika artister. Hon gick bort 3 april 2018. Filips moster är Malin Berghagen, 54, som är Kristin Kaspersens halvsyster. Han har dessutom två halvsyskon med namn Wilda Lamprecht och Leon Fahlén.

Kändisdottern Peg Parnevik är Filip Lamprechts flickvän

Peg Parnevik, 25 och Filip Lamprecht historia går långt bak i tiden, faktum är att de har känt varandra i princip hela livet. Deras familjer är goda vänner så egentligen träffades paret redan vid barnsben för första gången.

Men det var när Peg Parneviks föräldrar Mia Parnevik och Jesper Parnevik hade en bröllopsfest som hon fick upp ögonen för Filip på riktigt.

Och nu är Peg Parnevik Filips flickvän sedan flera år tillbaka. De två bekräftade romansen år 2016 för media. Turturduvorna har även ganska nyligen flyttat ihop och är numera sambos, vilket Kristin Kaspersen glädjes åt.

Annons

– Är glad att Peg är en fantastiskt fin flickvän till min son. De skapar sitt första hem nu, och jag ska inte lägga mig i så mycket, sa Kristin till Expressen.

Filip Lamprecht i Let's dance – efter mamma Kristin Kaspersens vinst

År 2019 vann Filips mamma Kristin Kaspersen den beundransvärda glasskon i Let's dance. Filip har tidigare berättat för Aftonbladet att han fått tips av Kaspersen.

– Hon tipsade om att kolla upp hur olika dansstilar ser ut när andra proffs än Linn dansar, bara för att få en aning om hur killen ska röra sig i en pardans. Det har hjälpt faktiskt, sa Filip Lamprecht i intervjun.

FOTO: Karin Törnblom / TT // Eero Hannukainen/TT

Annons