ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT:s mörkande om Sannas ersättare – därför avslöjas nyheten flera månader senare

16 aug, 2022 
André Färnsveden
Sanna Nielsen i Allsång på Skansen.
På tisdag gör Sanna Nielsen hennes sista sändning som programledare för Allsång på Skansen.
Sedan avhoppet har det spekulerats vilt i vem som får det prestigefulla uppdraget att ersätta henne.
Nu ger SVT ett avslöjande om processen.
Annons
Sanna Nielsens ödesbesked inför Allsångens framtidBrand logo
Sanna Nielsens ödesbesked inför Allsångens framtid

Hon tog över stafettpinnen från Petra ”September” Marklund, 47, när denne slutade år 2015, och har därmed varit programledare i hela sju säsonger.

När Petra avgick, det vill säga vid det senaste programledarbytet, dröjde det inte länge innan det bekräftades att Sanna Nielsen skulle få äran att axla rollen nästkommande år. Uppgifterna om beslutet läckte ut och kom knappa veckan efter Petras avtackning.

Men så tycks alltså inte vara fallet den här gången. I ett meddelande till Hänt avslöjar SVT nu något om processen... och beskedet som kommer månader efter Sannas avhopp.

Annons

SVT:s ändring – dagar innan Sanna Nielsens sista program

I dag, 16 augusti, kliver Sanna Nielsen upp på Skansens scen för sista gången som programledare. Det blir en stor avtackning för programledaren och för att göra kvällen ännu mer speciell, gjorde SVT en sista minuten-ändring i sändningen.

Förutom den fullspäckade gästlistan väljer kanalen även att förlänga programmet på SVT Play.

Det blir en historisk kväll när fantastiska Sanna Nielsen, efter sju år, säger hej då till Allsång på Skansen tillsammans med underbara artister. Naturligtvis är det Sanna själv som i den Play-exklusiva delen fortsätter finalkvällen med några utvalda favoriter”, meddelar Per Rådelius, exekutiv producent och projektledare, i ett pressmeddelande.

Vem tar över som programledare för Allsång på Skansen efter Sanna Nielsen?

Många har spekulerat kring vem som ska bli Sannas ersättare. Namn som Danny Saucedo, 36, Marie Sernholt, 39 och Oscar Zia, 25, är troligast att ta över enligt oddsen.

Annons

Även Anis Don Demina, 29, är en person som tros vara aktuell för rollen. I en intervju med Hänt svarade Anis på frågan om hur det skulle kännas att bli tillfrågad för rollen.

Det hade självklart varit en ära och ett hedersuppdrag! Har inga missade samtal från Sanna än så länge!”, skriver Anis i ett privat meddelande till Hänt.

SVT:s mörkande om Allsång på Skansen – därför avslöjas inte Sanna Nielsens ersättare

Det var nu gått hela två månader sedan Sanna meddelade att hon slutar efter sommaren, men att hitta en värdig ersättare att fylla hennes skor har inte varit en snabb process.

SVT har fortfarande inte meddelat någon ersättare till nästa år och det verkar nu som att det kommer dröja ett tag till innan de presenterar ett namn...

Processen att hitta en efterträdare till Sanna är i full gång. Vi återkommer med besked så snart den är klar. Ikväll är det fullt fokus på Sanna och hennes sista sändning av Allsång på Skansen”, skriver SVT i ett privat meddelande till Hänt.

Som det ser ut nu, så kommer beskedet i höst. Vem tror du blir Sanna Nielsens ersättare i Allsång på Skansen?

FOTO: Maja Suslin/TT, Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Annons