TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Sanna Nielsens ersättare i Allsång på Skansen – kan ta över

03 aug, 2022 
Sanna Nielsen
Sanna Nielsen tar snart farväl av allsångsscenen.
Ännu är ingen ersättare klar.
Men det finns en tydlig favorit!
Annons
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"Brand logo
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"

Allsång på Skansen är inne på sluttampen. Det är bara två veckor kvar till säsongsavslutningen, och årets sista avsnitt innebär också slutet på en era. Då är det nämligen Sanna Nielsens allra sista program som programledare.

Sanna, som tog över Allsången 2016, överraskade alla när hon bara veckor innan årets premiär meddelade att årets säsong också blir hennes sista. När Hänt intervjuade henne kort efter berättade hon om anledningen bakom avhoppet.

– Det är en väldigt bra fråga just nu faktiskt för jag har hur kul som helst och står där uppe på scenen och tänker ”hur tänkte jag nu”? Men samtidigt så är det ett beslut som jag har tagit med mycket eftertanke såklart och i grund och botten så skulle jag egentligen kunna stå här i många år till för allsången är det bästa sommarjobbet som finns, men jag har också fått göra i princip allt som jag drömt om att få göra i det här programmet.

Annons

Under säsongen har det spekulerats vilt om vem som blir Sannas ersättare. Flera kända artister har öppnat för att ta över, däribland Elisa Lindström. Även Lasse Kronér har berättat att han för flera år sedan fått frågan, men då tackat nej. Vad han skulle svara idag vet han inte i dagsläget.

Populära artisten hetaste namnet

Efter Sannas besked började spelbolagen släppa odds på potentiella ersättare. Både hos ATG och Unibet fanns det tre tydliga favoriter. Danny Saucedo, Marie Serneholt och Oscar Zia. Men tittar du på Betssons lista skiljer den sig något.

Trots lite strul har Oscar Zia skött sin uppgift med bravur.
Oscar Zia ledde årets Melodifestivalen. Nu är han favorit till att ta över Allsången.

Även här toppade Oscar Zia, vilket i sig kanske inte är särskilt konstigt. Artisten, som enligt spelbolagets odds är solklar favorit, är numer en välkänd SVT-profil. Oscar ledde årets Melodifestivalen där han också gjorde succé. Han har också varit programledare för Musikhjälpen på samma kanal. Så steget till Skansen kanske inte är särskilt stort i det här fallet?

Annons

Oscar placeras alltså högt av samtliga spelbolag, men jämfört med övriga skiljer sig Betssons topp tre. Marie Serneholt och Danny Saucedo är inte ens med i topp 10 över tänkbara namn att ta över.

I stället hittar vi Molly Sandén på en andraplats, följt av John Lundvik.

Kryptiska svaret – vill inte kommentera

Och vad gäller den senare kanske det ligger något i det hela. När Hänt träffade John, som i sommar är aktuell med Diggiloo-turnén, svarade han kryptiskt när han fick frågan om att eventuellt bli programledare för Allsång på Skansen.

– Jag säger ingen kommentar på den, sa John efter en stunds tystnad och fortsatte sedan:

– Det är nog det största professionella och personliga kvitto man kan få i Sverige att få rollen som allsångsledare. Jag tycker också att det hade varit så rätt i tiden att en mörk svensk kille går upp och gör det, det är något som hade varit revolutionerande.

John Lundvik
John Lundvik har synts flitigt i tv de senaste åren. Även han är en av favoriterna till att bli programledare för Allsången. Men artisten vill inte kommentera när han får frågan.

Favoriter till att ta över efter Sanna Nielsen

Oscar Zia 3.50

Molly Sandén 5.50

John Lundvik 6.00

David Lindgren 10.00

Linnea Henriksson 10.00

Vincent Pontare och Salem Al Fakir 10.00

Källa: Betsson*

FOTO: TT

Annons