LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Han tar över Allsång på Skansen efter Sannas avhopp – se oddsen

22 jun, 2022 
André Färnsveden
Sanna Nielsen på båda bilder.
I veckan kom chockbeskedet om att Sanna Nielsen slutar med Allsång på Skansen.
Nu visar oddsen vem ersättaren kan bli.
Annons
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"Brand logo
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"

Popsångerskan Sanna Nielsen, 37, slog igenom redan som 12-åring när hon släppte låten Som en fågel. Hon blev då den yngsta artisten att ha en låt på svensktoppen. Senare ställde hon upp i Melodifestivalen sex gånger utan att lyckas vinna. Men den sjunde gången fick hon äntligen krönas som vinnare och lyckades även ta en pallplats i Eurovision Song Contest med bidraget Undo.

Under måndagen gick SVT ut med beskedet om att Sanna Nielsen gör Allsång på Skansen för sista gången. Hon har lett det populära sommarprogrammet sedan 2015 men har nu valt att ta ett kliv åt sidan.

I frågan om vem som kommer att ta över efter sommaren lämnade Anton Glanzelius, programbeställare på SVT en skriftlig kommentar till TT.

Annons

”Man diskuterar spännande namn, kan jag lova.”

Personen som tar över Allsång på Skansen enligt tittarna

SVT delade nyligen en bild på Instagram där de tackade Sanna för sina år med allsången. Tittarna startade då en gissningstävling om vem som ska bli nästa års programledare. Det var många namn som slängdes ut men det var ett som stack ut. Nämligen Lasse Kronér, 59.

”Hon är fantastisk! Hade gärna sett Lasse Kronér som värdig efterträdare”, skiver en person.

Så synd men då skulle Lasse Krone’r passa bra”, skriver en annan.

Lasse Krone’r skulle ju passa perfekt”, skriver en tredje.

Lasse har tidigare år tackat nej till att leda allsången vilket han berättade för Hänt att han inte ångrar.

Nej absolut inte. Jag har ju fått göra tusen andra saker som jag har velat göra. För varje sak man tackar nej till så är det ju något annat man väljer. Så fungerar det ju.

Och när Hänt frågade honom om han skulle kunna tänka sig ta över nu verkade han inte tro att SVT skulle vilja ha honom som programledare.

Annons

– För det första är det en fråga jag inte kommer ta i media utan med arbetsgivaren. Men jag har ingen aning hur jag skulle reagera på det samtalet, jag tror dock att jag är helt ointressant då jag är för gammal antagligen i deras ögon.

Personen som tar över Allsång på Skansen enligt oddsen

Det har spekulerats en hel del kring vem som kommer att ta över Allsången till nästa sommar. Det är därför inte konstigt att en del även känner sig manade att satsa pengar på den de tror på. ATG har skapat odds på vem som kommer att ta över och det finns tre namn som visar lägst odds på 7,5.

Favoritkandidaterna är de följande:

Danny Saucedo, 36: Popsångaren fick sitt genombrott när han medverkade i Idol 2006. Han har tävlat i Melodifestivalen tre gånger och har även varit programledare för tävlingen.

Annons

Marie Serneholt, 38: Hon har medverkat i Melodifestivalen som låtskrivare, artist och programledare. Hon har även lett andra program så som Bingolotto och frågesportprogrammet Upp till miljonen.

Oscar Zia, 25: Han började i X-Factor och har ställt upp i Melodifestivalen vid två tillfällen. Oscar var även programledare för Melodifestivalen 2022. Vid två tillfällen har han lett Musikhjälpen och han har även tilldelats priset som Årets homo på QX-galan.

Odds
Odds.

Vem tror du att Sanna Nielsens ersättare blir?

FOTO: SVT, Karin Törnblom/TT

Annons