LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför valde Sanna Lundell att lämna Mikael Persbrandt – nu berättar hon

14 okt, 2021 
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har en kärlekshistoria som inte tillhör vanligheterna.
Sanna har levt som medberoende och gjort slut med Mikael flera gånger.
Nu berättar hon varför hon har velat lämna relationen.
Annons
4 av Sveriges mest framgångsrika filmstjärnorBrand logo
4 av Sveriges mest framgångsrika filmstjärnor

Sanna Lundell, 42, är journalist, bloggare och driver även en podcast tillsammans med Ann Söderlund. Hon är dotter till sångaren Ulf Lundell och är syster till konstnären Love Lundell. Hon har haft en strålande karriär inom mediebranschen, år 2015 var hon sommarvärd i Sveriges Radios program sommar i P1 och du kan även höra henne i Karlavagnen om kvällarna.

Hon är sedan flera år tillbaka tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt, i över 16 år har de varit ihop, och tillsammans har de barnen Igor, Lo och Fox. Sanna har öppenhjärtigt pratat om att vara medberoende och relationen har inte alltid gått som på räls, i en intervju med Amelia berättar Sanna nu om varför hon gjort slut med Mikael flera gånger.

Sanna Lundell om pappa Ulf Lundells nya kärlek: ”Blandade känslor”

I somras kom nyheten att Sanna Lundells pappa Ulf Lundell, 71, hittat kärleken i pr-konsulten Ninna Prage, 38.

Det skiljer över 30 år mellan paret och Sanna Lundell diskuterade vid kärleksavslöjandet i podcasten Inte din morsa att hon var glad för sin pappas nya kärleksrelation men att det ändå var blandade känslor.

Annons

– Han har ju då ”träffat en ny kvinna” som han själv skulle uttrycka det. Och det här har ju då varit en nyhet i svensk media på grund av att hon har delat med sig av bilder på deras romans på sin Instagram. Den här relationen... Jag ska väl säga att jag har blandade känslor inför den, sa hon då.

Sanna Lundell om varför hon gjort slut med Mikael Persbrandt

Sanna och Mikaels relation har beskrivits som stormig, dels på grund av Mikaels missbruk som han beskrivit i sin självbiografi Så som jag minns det. 2013 lades Mikael exempelvis in på behandlingshemmet VAL-BO utanför Norrköping och beskrev sig i dåligt skick. 2014 fick han även diagnosen bipolär.

Sanna som levt som medberoende förklarar i en ny intervju med Amelia att det var tufft.

– Att leva bredvid någon som är i ett skenande missbruk är på många sätt att leva i ständig skräck och stress, säger Sanna till tidningen.

Annons

Sanna har själv växt upp med en pappa som missbrukade, Ulf Lundell har i många år tampats med alkoholproblem. Hon förklarar att hon gjorde slut med Mikael Persbrandt flera gånger för att det var turbulent.

– Fast det gjorde jag, vi hade många pauser även om vi inte kände något behov av att proklamera det för omvärlden. Fram till att Micke fick sin diagnos 2014, han är bipolär och behandlas nu för det, hade vi en ganska sporadisk relation.

FOTO: TV4 / Eero Hannukainen/TT

Annons