Sami Nikulas svåra kamp med barnen efter skilsmässan

Niobarnspappan Sami Nikula har några tuffa år bakom sig sedan separationen från exfrun Matilda Nikula.
Nu berättar han om stora förändringen efter svåra tiden.

Det är snart tre år sedan Sami Nikula, 47, och Matilda Nikula, 37, valde att gå skilda vägar. Tillsammans har de blivit kända för hela svenska folket genom sin medverkan i Familjen Annorlunda där tittarna kunnat följa vardagen tillsammans med nio barn.

Med tiden började dock relationen få sig en törn och då den inte längre var vad den en gång varit valde paret att separera. Sedan dess har Sami haft en tuff tid då han till en början hade svårt att hitta ett boende som passar för både honom och barnen.

Vill hitta kärleken

Anna Brolins ord om sorgen efter tragiska dödsfallet

Sedan dess har Sami levt som singel i en lägenhet på 110 kvadratmeter. Länge ryktades det om att Sami och Familjen Annorlunda-profilen Mirka Norrström skulle ha ett gott öga för varandra och Sami har tidigare tackat henne för stödet under skilsmässan. Att det skulle finnas något mer än vänskap mellan paret är dock något som de båda slagit ifrån sig.

– Den är som den alltid har varit. Vi pratar typ varje dag. Vi hinner inte träffas som vi önskar, men vi är ju bästa kompisar helt enkelt. Han stöttar mig och jag stöttar honom, har Mirka tidigare berättat för Hänt.

Men trots att kärleken inte infunnit sig i relationen med Mirka har Sami tidigare berättat för Hänt att han saknar någon att dela livet med.

– Jag är inte mer än människa och naturligtvis saknar jag tvåsamheten. Jag blir ju påmind dygnet runt egentligen om att jag är ensam och ensamstående pappa. Det är klart att man skulle vilja dela vardagen med någon, sa Sami då.

Livet som ensamstående pappa

Sedan skilsmässan har Sami gjort flera stora förändringar i vardagen. En av dem är att han börjat träna intensivt. Nu berättar han om den tuffa tiden och sina tankar efter separationen i ett inlägg på Instagram:

”Livet rullar på i en ny tappning. En stor förändring har skett och om denna förändring är bra eller dålig kan bara framtiden utvisa. Kämpar på med en tuff vardag som många ensamstående kan relatera till. Rutiner och mål är otroligt viktiga just nu, inte minst för barnen. Visioner som fanns för (snart) tre år sen är som bortblåsta och nya har tagit form. Skilsmässan har verkligen fått mig inse en sak , nämligen att jag har fått växa som människa och framförallt som förälder. Att ensam rodda livet är fan tufft men lärorikt. Skulle inte byta ut denna erfarenhet mot något här i världen!”, skriver Sami till en video från gymmet.

Efter inlägget stöttas nu Sami av följarna som fyller kommentarsfältet till bredden med kärlek.

”Du är inspiration för många”, skriver en medan en annan skriver:

”Om man hade hälften av din energi och målmedvetenhet så skulle jag kunna uträtta stordåd. Inspirerande. Vardag är tufft!”.

LÄS OCKSÅ: Sami Nikulas svåra kamp med barnen efter sjukdomssymptomen

LÄS OCKSÅ: Familjen Annorlunda-Sami Nikula om stödet efter skilsmässan

FOTO: TV4

Senaste nytt