TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sami Nikulas svåra kamp med barnen efter sjukdomssymptomen

16 dec, 2020 
Sami Nikula
Familjen annorlunda-profilen Sami Nikula är ensamstående pappa till nio barn.
Men nu i berättar han om kampen med barnen när de skickas hem från förskolan titt som tätt.
”Det är tufft nu”, skriver Sami på Instagram.
Annons
Allt om Sami och Matilda NikulaBrand logo
Allt om Sami och Matilda Nikula

Sami Nikula, 48, och Matilda Nikula, 37, blev kända för svenska folket när de medverkade i realityserien Familjen Annorlunda på TV4. I programmet fick tittarna möjlighet att följa familjen Nikulas liv med totalt tio barn – vissa från tidigare relationer och några gemensamma.

När Sami och Matilda träffades hade de redan barn på varsitt håll från tidigare förhållanden. Matilda hade dottern Stella och Sami hade barnen Max och Emilia. När de sedan fick gemensamma barn blev de en tiobarns-familj.

Under 2018 kom beskedet att Matilda och Sami bestämt sig för att gå skilda vägar efter 13 år tillsammans. Sami berättade då att han började inse mer och mer att deras liv tillsammans i stort sett bara handlade om barnen – och att han ville stå på egna ben.

Tuffa tiden efter skilsmässan

Instagram delar Sami ofta med sig av sina tankar och funderingar kring livet. Men att vara ensamstående förälder är inte lätt i alla lägen.

Annons

Sami har alltid varit den som jobbat och tjänat pengarna, medan Matilda har varit hemma och roddat med allt som rört barnen. Det har gjort att han, efter skilsmässan, gått på en del föräldrar-kurser för att kunna anamma rollen som nio-barnspappa fullt ut.

– Hon har gått hemma och jag har jobbat. Jag trivdes inte alls med den rollen. Jag ville ha mer del av barnen men någonstans ska pengarna komma in. Sen när man plötsligt själv med allihopa så finns det bitar som saknas, har han förklarat för Hänt.

Idag har Sami börjat acceptera livet som ensamstående, trots att han ibland kan sakna någon att dela vardagen med. Det blir oftast lättare om man är två som kan hjälpas åt med så många barn.

Samis vardagskamp med sjuka barn

Den stora utmaningen i dagsläget som Sami står inför med barnen är alla corona-restriktioner. Så fort ett barn får något förkylningssymptom så skickas de hem direkt från förskolan, och det drabbar nu nio-barnspappan både ekonomiskt och psykiskt.

Annons

”Det är tufft nu för väldigt många. Vi har också fått ta våran beskärda del av bördan, big time. Restriktioner och nolltolerans (minsta lilla tecken på sjukdom så skickas barnen hem) har lett till en riktigt bedrövlig situation för oss också.”, skriver Sami nu på Instagram.

Sami har behövt avsätta mycket tid från jobbet för att vara hemma och vabba. Det är något som tärt på honom då det redan är tufft att bo så många i en lägenhet på 110 kvadratmeter.

”Knappt jobbat något de senaste två månaderna pga allt vab. Jävligt kännbart när man är ensamstående, både ekonomiskt och psykiskt. Plötsligt har man blivit fritidsledare, läkare och lärare.”, förklarar han.

FOTO: Instagram, Youtube

Annons