Familjen annorlunda-Sami Nikulas drag med Matilda efter skilsmässan

Familjen annorlunda-Samis drag med Matilda efter skilsmässan – beslutet för barnens skull

För snart två år sedan berättade Familjen Annorlunda-paret Sami Nikula och Matilda Nikula att de skulle skiljas.
Nu visar Sami hur relationen med Matilda ser ut idag – för deras barns skull.
”Plötsligt händer det”, skriver Sami Nikula.

Matilda Nikula, 37, och Sami Nikula, 47, blev kändisar när de medverkade i dokusåpan Familjen Annorlunda på TV4.

När paret träffades hade de redan barn på varsitt håll från tidigare förhållanden. Matilda hade dottern Stella och Sami hade Max och Emilia. När de sedan fick gemensamma barn blev de en tiobarns-familj.

Under 2018 kom beskedet att Matilda och Sami bestämt sig för att gå skilda vägar – efter 17 år tillsammans. Sami berättade att han undan för undan insåg att deras liv tillsammans framför allt handlade om barnen – och att han ville stå på egna ben.

Sami Nikula har i en intervju i Hänt Plus berättat att relationen med Matilda är ”helt okej” och att de framförallt fokuserar på att göra det så bra som möjligt för barnen.

– För oss handlar allt om barnen. Det finns inget annat. Därmed finns det ingen grogrund för tjafs och bråk. Vi är överens om det här – för barnens bästa, sa Sami till Hänt förra året.

För barnens skull

Både Sami Nikula och Matilda Nikula har lagt mycket tid på träning efter skilsmässan. På sociala medier har de delat med sig av bilder på sina framsteg.

Men Sami har också lagt tid efter skilsmässan på att bli en bättre pappa.

– Jag har verkligen arbetat med mig själv. Jag har gått hos psykolog, tränat sunt och ätit sunt. Dessutom har jag gått olika föräldrautbildningar. Jag har gjort det för att jag vill bli en ännu bättre förälder, helt enkelt, har Sami sagt till Hänt.

Även om Matilda och Sami inte umgås med varandra på tu man hand kan de göra aktiviteter tillsammans med barnen.

På Instagram har nu Sami Nikula delat med sig av en bild på familjen vid bowlingbanan.

Plötsligt händer det. Jag och barnens mamma drar till stan och bowlar med våra gemensamma barn”, skriver Sami till bilden.

Han fortsätter:

Kan konstatera att vi har några barn som är mindre bra förlorare och en pappa som är helt kass på bowling. Hade dock sett fram emot att utklassa barnens mamma men min mancold satte käppar i hjulet.

FOTO: Instagram, TV4