Familjen Annorlunda-Sami Nikula om stödet efter skilsmässan

Sami Nikula har fått en ny vändning i livet

För två år sedan valde Familjen Annorlunda-Sami Nikula och Matilda Nikula att gå skilda vägar.
Tiden efter det har varit tuff för Sami och nu berättar han om svåra tiden för Hänt – men också att äntligen livet har tagit en ny vändning!

Sami Nikula, 47, och Matilda Nikula, 37, blev kända med hela svenska folket när de medverkade i realityserien Familjen Annorlunda på TV4. Tittarna fick i programmet möjlighet att följa familjen Nikulas liv med totalt tio barn – vissa från tidigare relationer och några gemensamma.

För två år sedan valde ex-paret att skilja sig. Relationen var inte längre som den en gång varit, och därför valde de att gå skilda vägar.

Men att sära på sig helt var ingen lätt match. Det var svårt att få tag i ett boende, och det dröjde ett helt år innan Sami kunde flytta från huset där hela familjen bott tillsammans tidigare.

Matilda Nikula och Sami Nikula

FOTO: TV4

Sami om vändningen i livet

När Hänt når Sami så har han fullt upp med att fixa i det nya hemmet.

– Det är klart att det är rörigt, det är mycket att stå i, säger Sami Nikula till Hänt i en intervju.

Efter skilsmässan för två år sedan har det var ett ständigt letande efter ett nytt boende för Sami. Första lägenheten han fick efter ett år var en tre rums-lägenhet på 80 kvadratmeter. Något som kanske inte riktigt var det absolut bästa då familjen är på åtta personer. Men Sami gav inte upp. Nu äntligen har han och familjen fått ett nytt boende. Denna gång en lägenhet med fyra rum och hela 110 kvadratmeter.

– Egentligen är det ju för litet. Men jag har ju småbarn fortfarande, så det går liksom att få till det rätt vettigt, säger Sami Nikula till Hänt och fortsätter:

– Det är ett stort lyft i våra liv, verkligen.

Även huset som ex-paret bodde i har blivit sålt, något som lett till ytterligare en lättnad för Sami. Äntligen verkar vindarna vända för nio barnspappan, men vägen dit har verkligen inte varit lätt.

”Behöver gråta”

Som tur är har Sami riktigt bra vänner som han kunnat luta axeln mot när livet blivit allt för tufft.

– Jag har ett gäng vänner runt omkring mig, och det är riktigt goda vänner. Det är såna som finns där, alltid. Ställer upp i vått och torrt. Och jag gör ju likadant gentemot dem också, säger Sami till Hänt och fortsätter:

– Mitt nätverk av vänner, det är något som jag verkligen är mån om och vårdar.

Och vännerna har verkligen funnits där i vått och torrt. Sami berättar att det funnits tillfällen när tårarna är nära att rinna och då få stöd från sina vänner.

– När man inte har en halva att luta sig mot, inget stöd, eller man behöver gråta en skvätt eller bara få en kram, då blir vännerna extremt viktiga, medger Sami.

Så ser Sami på kärleken och framtiden

Efter skilsmässan hade Sami till en början panik och kände att han behövde hitta någon annan att leva med. Men idag är det helt andra bullar som gäller.

– Jag är inte mer än människa och naturligtvis saknar jag tvåsamheten. Jag blir ju påmind dygnet runt egentligen om att jag är ensam och ensamstående pappa. Det är klart att man skulle vilja dela vardagen med någon, säger Sami men berättar vidare att han fokuserar på en annan resa – en inre resa.

– Jag är inställd på att jag ska lösa hela situationen som den ser ut idag. Det finns saker jag måste jobba på, som jag känner att jag måste bli färdig med innan jag går in i en relation. För det är saker jag inte vill ta med mig i bagaget, förklarar Sami Nikula för Hänt och avslutar med:

– Jag måste vara mogen för det och det är jag inte.

FOTO: TV4, Instagram

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!