ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter Harrysson tvingad att sälja sitt hem efter sjukdomsfallet: ”Inte roligt”

03 jun, 2022 
Peter Harysson
Den populära Så ska det låta-profilen Peter Harryson har kämpat med sin hälsa.
Nu berättar han för Hänt att han tvingade sälja huset som ett resultat av sjukdomen.
Annons
Robert Wells berättar om ögonoperationenBrand logo
Robert Wells berättar om ögonoperationen

Peter Harryson, 74, slog igenom riktigt stort hos svenska folket när han tillsammans med Robert Wells och Anders Berglund programledare det populära programmet Så ska det låta.

Men dessförinnan hade han ett imponerande cv i form av anställning på Dramaten, medverkan i Hedebyborna och Rederiet – bara för att nämna några. En minst sagt spektakulär karriär.

Innan pandemin hade den välkända trion från Så ska det låta planer på att åka ut på en turné tillsammans. Föreställningen var helt klar att visa upp för svenska folket när pandemin slog ned som en blixt och allt lades på is. När Hänt pratade med Peter bekräftande han att trots släppta restriktioner så blir det ingen turné.

– Det rann ut i sanden, det blir inget av. Vi har annat att göra. Anders och Robert jobbar ju, berättar Peter.

Drabbades av sjukdom – höll på att dö

Under de senaste åren har Peter kämpat med sin hälsa. Vid ett tillfälle var det så illa att hjärtat stannade – då var han mer eller mindre död.

Annons

Det började för ungefär tre år sedan med att Peter fick köras akut till sjukhuset med en kraftig blodförgiftning i benet. När han anlänt till sjukhuset gav hans hjärta upp och stannade. I sista sekund lyckades läkaren mot alla odds få liv i honom igen.

Men detta resulterade i en lång sjukhusvistelse – närmare bestämt fyra månader. Under tiden rasade han i vikt. Peter berättade nyligen för Hänt att sedan dess har han gått ner 60 kilo. I samband med detta försvann hans diabetes.

Tvingades sälja huset efter sjukdomen

När Hänt pratade med Peter i veckan passar vi på att fråga hur det ligger till med hälsan just nu och i största mån mår han bra. Men i följd av operationerna i benet så har han svårt att stå och gå.

– Jag har svårt att gå och stå. Jag måste gå med käpp, det är inte roligt. Men det går ju, så jag ska inte gnälla. Det är ju ett resultat av operationer och sådär.

En konsekvens av detta blev att de tvingades sälja sitt hus som låg ute på en ö i närheten av Tjörn. Ett hus han och sin hustru haft i hela 19 år och stormtrivts i.

– Tyvärr kunde vi inte bo kvar, det är så backigt så jag kan inte gå där ute längre. Det var synd.

Men samtidigt poängterar han att det var härligt att komma in till Göteborg där han nu bor tillsammans med sin maka Charlotte Kuylenstierna.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT/Roger Lundsten/Aftonbladet/TT

Annons