LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så rik är Christer Sjögren – sanslösa miljonerna med frun Birgitta

02 feb, 2024 
Christer Sjögren
Christer Sjögren har jobbat hårt och är idag en av våra mest folkkära sångare.
Hur mycket får han in årligen egentligen? Och hur spenderar han sina pengar?
Det har Hänt svaret på!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

1968 fick Christer Sjögren, 73, ett samtal som skulle förändra hans liv för alltid. Det var musikgruppen Pelles som ville att han skulle bli sångare i bandet och detta gjorde så att Christer kunde börja ägna sig åt musik på heltid. Tio år senare lämnade han Pelles för att bli frontman i Vikingarna. Han ersatte då Stefan Borsch, 77, som tidigare haft rollen.

Med Vikingarna har Christer Sjögren nått stora framgångar. Dansbandet har sålt över 11 miljoner skivor, tilldelats pris på Grammisgalan och haft oändligt många spelningar.

I december kom beskedet att Vikingarna ska ge sig ut på sin allra sista turné i Norden 2024.

Christer Sjögrens lön avslöjad

Hur mycket pengar drar Christer Sjögren in årligen? Hänt har nu tagit del av Christers lön genom Skatteverket!

Annons

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 514 000 kronor.

Det här innebär alltså att Christer Sjögren kunde ta ut en månadslön på cirka 43 000 kronor 2022.

Det lägger Christer Sjögren pengarna på – bilarna och bostäderna

Christer kan leva ett gott liv med hustrun Birgitta Sjögren, 73, och dottern Charlotta Sjögren, 51. Makarna bor i en lyxig villa på Hammarö utanför Karlstad i Värmland, som är värderad till 13,5 miljoner kronor.

Tomten, som är hela 8 430 kvadratmeter stor, köpte de 1995. Det tog Christer och Birgitta ett och ett halvt år att få till det precis som de vill ha det.

– I mitt jobb har det gått bra och vi sålde mycket skivor, så vi tänkte att vi satsar ordentligt på boendet. Och så har vi ett fritidshus i Sälen också, har Arvingarna-profilen tidigare berättat för Expressen.

Men det är inte bara fastigheter han lägger pengar på. Christer har även ett enormt bilintresse och äger en hel samling. Inte så konstigt att han då behöver ett 290 kvadratmeter stort garage! Intresset kommer från Christer Sjögrens pappa.

– I och med att han körde taxi så hade han stora jänkare, mercor och herrgårdsvagnar som verkligen skilde sig från den tidens bruksbilar, har han tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Karin Törnblom/TT

Annons