LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Så mycket pengar får deltagarna för att vara med i Farmen 2023

02 feb, 2023 
FARMEN 2023
Det är rekordmånga som hoppar av Farmen i år.
Nu avslöjar en av deltagarna vad som händer om man hoppar av och samtidigt hur mycket pengar man får för att vara med.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TOPP & FLOPP – FarmenBrand logo
TOPP & FLOPP – Farmen

Farmen 2023 är i full gång och som vanligt är det en salig mix av människor som sökt in till programmet. Vi har fått se allt ifrån fritidspedagoger till restaurangägare och skådespelare.

Men framför allt har vi fått se folk hoppa av. Först var det Madeleine "Madde" Olovsson, 51, som valde att lämna på grund av personliga skäl.

Efter det har även Sandra Göransson, 40, lämnat då hon hade problem med magen och i måndagens avsnitt valde både Andreas Gauffin, 42, och Karin Kollberg, 39, att kasta in handduken. Detta efter ett romansrykte gått kring Andreas och Cia Stenmark, 27.

Det händer om man hoppar av Farmen

Men att hoppa av Farmen bara sådär är något som får konsekvenser. Man blir nämligen av med sin ersättning och dessutom blir man portad från Farmen-relaterade events.

Annons

– Det som händer om man hoppar av, eller beter sig illa så man blir utslängd, så det enda som händer är ju att man blir av med sitt arvode. Du blir av med arvodet och så får du inte delta i evenemang som har med Farmen att göra. Till exempel finalen, säger nya Farmen-deltagaren Rickard Castefjord, 54, till Hänt.

Rickard var en av deltagarna som kom in i Farmen i ett senare skede. Om man känner igen honom från tidigare så är det faktiskt inte så konstigt då han varit med i flertalet filmer. Under sina år i rampljuset har han också lärt känna flera Farmen-profiler och folk som jobbar i produktionen.

Så mycket pengar får deltagarna i Farmen 2023

Så för Hänt kan han nu avslöja att ersättningen som deltagarna får är "ett riktigt skämt".

– Det är ett skämt kan jag säga. Det är riktigt dåligt, säger han och fortsätter:

– Alltså Viktor och dem, alltså producenten Viktor, han tjänar ju sjuka pengar alltså. Han har ju varit producent för andra realitysåpor och sådär. Men hur som helst hela jävla Farmen-omgången drar liksom in över 55 miljoner i vinst. Det är fruktansvärda summor pengar.

Annons

Hur mycket pengar får deltagarna då?

– Så betalar de ut 15 000 och du ska veta att det är individuellt, det är inte över lag. En del får 9000 andra får 15 000, det är väldigt beroende på vem du är.

Har det något att göra med hur länge man är kvar?

– Du får ju, oavsett din insats, får du ju det arvodet som du är kontrakterad för. Men är du kvar efter första tinget då får du ytterligare 5000, säger Rickard och konstaterar att det är lite av en klassfråga om man kan vara med i Farmen eller inte:

– Jag tjänar ju 36 000 i månaden när jag jobbar liksom, och det är utan OB och semestersättning. Så ja faktiskt, ja det är ju ett riktigt skämt.

FOTO: Jakob Dahlström/TV4

Annons