Så mycket kostade Lotta Engbergs och doktor Mikael Sandströms villa

Lotta Engberg, Mikael Sandström

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström har varit sambos sedan i mars. Villan som de flyttat in i ligger utanför Göteborg och så här mycket kostade den!
Slå på ljud

Lotta Engberg, 58, och doktor Mikael Sandström, 63, flyttade in i deras gemensamma villa i mars tidigare i år. Sedan dess har de låtit allt ta den tid det tar, eftersom det inte är ett litet projekt att två personer flyttar in i ett stort hus tillsammans.

– Flytten har förlöpt ganska väl faktiskt, eller ja en lättare trötthet i ryggslutet. Det är ju mycket lyfta och bära även om man har fått mycket hjälp och så. Men ja det har gått bra, berättade doktor Mikael i hans egna podd.

Nu verkar de ha kommit i ordning till stor del och i en intervju med Hänt har Mikael tidigare berättat om tankarna kring att bo med Lotta.

– Det känns jättespännande, på väldigt många olika sätt. Det är så mycket roligare! Nu har jag någon annan att ta hänsyn till, sa han då.

KÄRLEK Stefan Odelberg visar upp nya flickvännen

Lottas och Mikaels lyxliv – det tjänar de

Innan flyttlasset gick till det gemensamma huset utanför Göteborg hade både Lotta och Mikael ett bra utgångsläge. Båda två hade nämligen sålt sina hus innan de köpte deras gemensamma. Soldoktorn var däremot inte särskilt nöjd med försäljningen av hans hus i Hallstahammar, som han sålde för 5,1 miljoner kronor vilket var 395 000 kronor under utgångspris.

– Man säger väl ”läge, läge, läge” om ett hus. Hallstahammar och Danderyd är inte riktigt samma plats, sa han då till Expressen.

Med andra ord har både Lotta och Mikael en ordnad ekonomi framförallt nu när de lever tillsammans. År 2017 redovisade Lottas bolag en vinst efter finansnetto på 5,1 miljoner kronor, rapporterade Expressen. Året därpå blev ännu bättre. Då omsatte hennes bolag 5,6 miljoner kronor, ett personligt rekord för Lotta.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så mycket kostade parets lyxvilla

Och Mikael går det ingen nöd på heller ekonomiskt, under 2016 registrerade han en årsinkomst på 1 363 400 kronor, vilket blir en lön på cirka 114 000kr/månaden.

Därför är det kanske inte så konstigt att de nu slog till på stora trumman när de köpte det gemensamma huset öster om Göteborg. Om man ser till bostadspriserna i området så blev Lottas och Mikaels hus ett riktigt kap.

Prislappen för Lottas och tv-doktorns hus gick nämligen på 8 750 000 kronor. Vilket är nästan 750 000 kronor under det begärda utgångspriset på 9 495 000 kronor.

Miljonvillan har tolv rum och 240 kvadratmeter boarea och tomten är 1 253 kvadratmeter stor.

LÄS OCKSÅ: MARKERINGEN Benjamins krav på Bianca efter bråket

LÄS OCKSÅ: LÄTTNADEN Gunillas besked med mamma Iris

FOTO: Henrik Jansson/Expressen/TT, TV4

SENASTE NYTT!