Så lång är Kristian Luuk och 5 andra saker du vill veta om programledaren

Programledaren Kristian Luuk är aktuell med ett nytt program på SVT <i>Veckans ord med Kristian Luuk </i>2020.

Kristian Luuk är just nu aktuell som programledare för det nya programmet Veckans ord med Kristian Luuk SVT.
Men vad mer vet du om honom egentligen?
Har du koll på hur lång Kristian är?
Hänt svarar!

Programledaren Kristian Luuk växte upp i Stockholm. Han är en av Sveriges mest hyllade programledare. Han leder bland annat succéprogrammet På spåret, och är just nu aktuell med SVT:s nya satsning Veckans ord med Kristian Luuk. Programmet sänds på bästa sändningstid på fredagar. Utöver programledaryrket så arbetar Kristian även som skådespelare och komiker.

Hur gammal är Kristian och vad heter han i mellannamn?

LÄS MER: Ajes oväntade kommentar till Bathina Philipsson i tv-sändningen

Kristian Luuk föddes den 14 juni 1966 i Stockholm, idag är han 54 år. I mellannamn heter han Robert och det ovanliga namnet Ants. Ants är ett estländskt namn då han har sitt ursprung i Estland. Hans fullständiga namn är Ants Robert Kristian Luuk.

Hur lång är Kristian Luuk?

Du kanske någon gång har funderat över Kristian Luuks längd. Vi här på Hänt kan avslöja att han är hela 185 centimeter lång.

Har Kristian Luuk ny flickvän och vad heter hans barn?

År 2008 gifte sig Kristian Luuk med programledaren Carina Berg. Paret inledde sin relation när de tillsammans var programledare i TV4:s program Godnatt Sverige 2005. Tillsammans fick de sonen Holger, 11, men 2016 gick paret skilda vägar.

Kristian Luuk och Carina Berg på Kristallen 2014
FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Dessutom har Kristian två andra barn från ett tidigare äktenskap med Anna Luuk. Anna och Kristian fick då dottern Smilla som är 23 år idag och sonen Sebastian som är 21 år.

Sedan skilsmässan mellan Kristian och Carina Berg har det spekulerats mycket kring respektive kärleksliv och bara två år efter skilsmässan gifte Carina om sig med den elva år yngre fotbollsstjärnan Erik Johansson, 32. Paret gifte sig i december 2018.

Men Kristian har däremot inte funnit kärleken, men verkar lycklig ändå. I en intervju med Aftonbladet berättar han om singellivet.

– Jag lever själv och har nog kommit både närmare mina barn och lärt känna mig själv bättre på det sättet. Jag kan tycka att många går från relation till relation, det kan vara en fördel ibland att stanna upp och leva själv. Och är det inte roligt att min dotter ibland vill dj:a med mig? säger Kristian Luuk.

Veckans ord med Kristian Luuk sänds fredagar klockan 21:00 på SVT 1 och kan streamas på SVT play.

LÄS OCKSÅ: Blir det en ny säsong av Tillsammans med Strömstedts? TV4 svarar

LÄS OCKSÅ: Det gör Maria Forsblom efter splittringen med Martin Järborg

FOTO: Peter Wixtröm/TT, Stina Stjernkvist/TT