LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så gick det sen för Farmen-vinnarna – deltagarens död skakar vännerna

13 mar, 2024 
Farmen-vinnarna
De har alla fått testa på att leva som bönder gjorde på 1800-talet – och gjort det med bravur.
Vad hände egentligen sen med vinnarna i Farmen?
Hänt har varit i kontakt med några av dem – och flera intygar att det var rejält mycket tuffare i programmet förr.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunilla Persson gör succé i Mello – här döms hon utBrand logo
Gunilla Persson gör succé i Mello – här döms hon ut

Snart är det säsongsavslutning i Farmen 2024. Det har varit en rejält spännande säsong där det precis som vanligt har både tävlats och paktats. Söndagen den 17 mars får vi veta vem som är årets farmare och får lägga vantarna på prissumman på en halv miljon kronor.

Pia Flodner, Cecilia Ahlborg, Benny Viberg, Viktoria Larsson, Daniel Tholén och Sofie Hodén är några av de som har tagit hem vinsten i Farmen genom åren. Så här lever de idag!

Pia Flodner, 50, butiksägare, Stokholm

2004 vann Pia Farmen. På den tiden utspelade sig programmet i Afrika och enligt henne var det rejält mycket tuffare omständigheter.

– Nu tycker jag att de sitter och äter och får belöningar hela tiden. Vi fick en enda belöning på de där tre månaderna. Jag minns aldrig att vi åt någonting, vi såg ut som utmärglade svältoffer, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Det var mer som Robinson då fast man var på landet.

Pia Flodner
Pia Flodner vann Farmen för 20 år sedan.BERTIL ERICSON

Att det paktas i Farmen är ingenting nytt, men det var inte riktigt så det gick till när Pia Flodner var med.

Annons

– Nu är det mer intriger. De är inte intresserade av att sköta en farm. Jag var ju med för just den delen, tanken att få sköta en farm. Egentligen var jag väldigt kluven till att synas i tv.

Har blivit mamma efter Farmen 2004 – så lever Pia idag

Hur gick det egentligen sen för Pia? Hon trivdes inte alls med att synas i offentlighetens ljus och valde att dra sig tillbaka helt. För vinstpengarna köpte hon en butik som hon driver än idag. Kunigunda heter den och ligger på Södermalm, i Stockholm.

– Jag köpte butiken för pengarna. Jag är jätteglad att jag gjorde någonting vettigt och inte bara festade upp det.

Pia Flodner
Pia Flodner i sin butik på Södermalm.Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Innan Pia var med i Farmen jobbade hon som flygvärdinna. Hon har alltså bytt karriär helt sedan den tiden. Men hur har livet förändrats i övrigt?

Annons

– Jag har fått en flicka, hon är sex år nu. Hon kom lite sent i livet. Annars har det inte förändrats jättemycket.

Har du kontakt med någon från Farmen idag?

Gustav (Lorenz red. anm.) och jag ses någon gång ibland. Frida (Norén red. anm.) och jag träffades på fest för ett tag sedan och det var kul att se henne igen, vi var ju väldigt nära där inne. Man trodde att man skulle ha mycket kontakt men sen är man ju ganska olika egentligen.

Benny Viberg, 68, entreprenör, Visby

Han är den första vinnaren av Farmen någonsin. 2001 tog Benny Viberg hem vinstsumman i realityserien och pengarna spenderade han snabbt.

– De gick lite hit och dit. Jag hade hus då och renoverade det.

Benny är bosatt på Gotland och det blev ett ramaskri när han vann Farmen. Uppmärksamheten passade honom inte riktigt och idag lever han ett stillsamt liv.

– Jag har egentligen gått pension men jag är fortfarande med och driver en privat förskola så jag jobbar lite med bokföring och löner och sånt, säger han.

Benny Viberg
Benny Viberg vann den första säsongen av Farmen.Aftonbladet/TT

När det kommer till privatlivet har en hel del förändrats för Benny Vibergs del sedan han var med i Farmen för nästan 25 år sedan.

Annons

– Jag var ju sambo med mamman till mina barn när jag var på Farmen men vi har skilt oss och barnen är vuxna nu. Jag har en ny relation men bor inte ihop med någon.

Hur kommer det sig att ni inte är sambor?

– Jag tycker att det är ganska skönt att bo själv. Vi träffas när vi känner för det. Vi har varit ihop från och till i 10-12 år.

Benny Viberg
Benny Viberg var den första vinnaren av Farmen.Claudio Bresciani/TT

Sorgen efter Qristina Ribohns död – Farmen-gängets gest

Faktum är att gänget från Farmen 2001 fortfarande har kontakt och ses då och då på middagar och födelsedagsfiranden. En person som alltid var bjuden var Qristina Ribohn, som nyligen gick bort.

– Hon har sagt att hon ska komma men har aldrig dykt upp. Någon gång var hon sjuk och någon gång skulle hon opereras men vi vet inte vad som var fel på henne, det kom aldrig fram.

Annons

Trots att de var vänner var det alltså ingen av dem som fick veta vad Qristina led av. Benny förklarar att de hade en väldigt fin relation.

– Vi kom jättebra översens. Hon kunde vara arg på de flesta men hon var aldrig arg på mig. Hon var en fin människa.

Gick ni på Qristinas begravning?

– Vi var inte på begravningen men vi skickade blommor.

Qristina Ribohn
Qristina Ribohn gick bort tidigare i år.Karin Törnblom/TT

Benny Vibergs kritik mot nya Farmen – inte alls som förr

Benny håller med Pia Flodner om att mycket har förändrats i Farmen sedan han var med i programmet.

– Jag tycker att... nej. Det är stor skillnad från när vi var med. Vi svalt ju.

Farmen 2001
Benny vann den allra första säsongen av Farmen.Anders Wiklund/TT

För 20 år sedan handlade Farmen om att sköta gården och den som gjorde det bäst vann tävlingen. Men idag handlar det mycket mer om det sociala spelet.

Annons

– Nu finns det riktiga skitstövlar där som inte gör någonting och tror att de fortfarande ska vinna och paktar. Vi hade inte pakter på det sättet, säger Benny.

Veronika Larsson, 55, vårdbiträde, Karlstad

Veronika Larsson
Veronika Larsson vann Farmen för 21 år sedan.Karin Törnblom/TT

Året var 2003 när Veronika Larsson tog hem vinsten i Farmen. Finalen avgjordes då med en kunskapstävling.

Veronika har precis kommit hem från en travresa till Frankrike när Hänt når henne. Idag jobbar hon med just travhästar och även på ett psykiatriskt boende. Hon är bosatt i Karlstad sedan fem år tillbaka.

Efter vinsten drog Veronika till Thailand med Farmen-kompisen Lena Halldin och deras söner. Hon köpte dessutom en ny moped till sonen – och sen var pengarna slut.

– Pengar är inte allting här i världen men det är jävligt gött att få lite ibland. Det var skönt att få en slant på kontot, säger hon.

Veronika Larsson
Veronika Larsson på vinnarfesten.Leif R Jansson / TT

Vänskapen med Qristina – frågade aldrig om hälsan

2005, två år efter Farmen-vinsten, var Veronika Larsson med i dokusåpan Club Goa. Då medverkade även Qristina Ribohn och de två hade fortsatt kontakt därefter.

Annons

– Lena och jag hälsade på Qristina i Karlshamn för några år sedan. Jag kände henne inte på djupet men vi pratades vid då och då.

Veronika kunde se att Qristina inte mådde bra mot slutet men inte heller hon visste vad hon led av.

– Jag såg att hon blev väldigt smal mot slutet och det var hon inte för att hon hade bantat. Men jag frågade henne aldrig om hon var sjuk. Hon var väldigt privat av sig.

Cecilia ”Cissi” Ahlborg, 41, stallansvarig, Vollsjö

En som syntes i tv lite mer nyligen är Cecilia ”Cissi” Ahlborg. Hon vann den säsongen av Farmen som visades på tv 2022. Vad gjorde hon för pengarna egentligen?

– Vi grävde ett nytt avlopp hemma, resten gick till en bil. För man skattar ju bort typ hälften av pengarna.

Annons

Cissi har än idag kontakt med de andra deltagarna. En person som hon skriver en hel del med är Levin Larsson, 33, som är med i den pågående säsongen av dokusåpan.

– Ska jag vara krass så hejar jag på Levin, jag vet vad han går för. Han åkte inte ut på ett så roligt sätt förra gången så nu hejar jag på honom.

Cecilia ”Cissi” Ahlborg
Cecilia ”Cissi” Ahlborg vann Farmen 2022.Jakob Dahlstrom

15-årige sonen har flyttat utomlands: ”Var skitjobbigt”

Vad har hänt i Cissis liv sedan kamerorna slocknade? Hennes 15-årige son har flyttat till Italien med sin pappa.

– Han stack för snart ett år sedan. Så går han i skolan och lever ett helt annat liv där. Han är fantastiskt duktig.

Hur kändes det när han flyttade?

– Det var skitjobbigt. Men han ville så gärna prova på det här och det är självklart att han ska ta chansen. Men han trivs jättebra och vi har daglig kontakt.

Annons

Cecilia Ahlborg har två barn till, och två bonusbarn, så det är fullt hus ändå! Idag jobbar hon som stallansvarig på en travskola.

Daniel Tholén, 45, elektriker, Uppsala

För tre år sedan var det Daniel Tholén som blev årets farmare. När Hänt pratar med honom berättar han att livet har haft sina toppar och dalar sedan dess. För två år sedan kraschade han helt.

– Det var en traditionell utmattning, jag hade kört på för hårt för länge.

Daniel Tholén
Daniel Tholén har haft en kris sedan Farmen-vinsten.

Daniel bestämde sig då för att hyra ut sin lägenhet och bosätta sig tillfälligt i sitt sommarhus på Västkusten. Där fick han tid att stanna upp.

– Det fanns mycket att ta tag i som jag hade stoppat huvudet i sanden för.

Förlorade synen efter kraschen – nu berättar Daniel Tholén

Utmattningen fick fysiska påföljder för Daniel. Han tvingades söka vård och fick uppsöka sjukhus när kraschen blev ett faktum.

Annons

– Jag tappade synen och behövde hjälp.

Idag är Daniel Tholén tillbaka på banan men har gjort en hel del förändringar i livet. Han jobbar mindre och har bestämt sig för att förverkliga en dröm; Han renoverar en campervan!

Daniel är fortsatt singel och har lite kontakt med Karin Ström och Henrik Lindström, som var med i hans säsong av Farmen. Men vad hände egentligen med vinstpengarna?

– Det gick jättesnabbt, man har sina lån. Det är ett tråkigt svar men man löser sin livssituation, man förbättrar sin levnadsstandard. Det var skönt att göra sig av med lånen, säger Daniel Tholén till Hänt.

Sofie Hodén, 33, egenföretagare, Gustavsberg

Sofie Hodén
Sofie Hodén vann Farmen 2020.

I mars 2020 fick vi se två kvinnor i Farmen-finalen. Det blev till slut Sofie som segrade. När Hänt når henne berättar hon att det gick fort att spendera vinstpengarna.

Annons

– Jag köpte ett strykjärn. De resterande pengarna kom väl till användning då vi var mitt uppe i en totalrenovering av huset, säger hon.

Och mycket har hänt i Sofies liv sedan hon syntes i rutan.

– Vi har sålt vårt hus, byggt två stycken campervans, jag har skolat om mig och börjat arbeta inom media, säger Farmen-vinnaren, som dessutom blev mamma till en dotter i juni.

Tittar du på den pågående säsongen av Farmen?

– Nej tyvärr, har inte sett ett enda avsnitt. Min tid räcker inte till att kolla på tv.

FOTO: TT, TV4

Annons