farmen

Det gjorde Farmen-vinnaren Cecilia med pengarna – brände allt direkt

Cecilia ”Cissi” Ahlborg i Farmen

Cecilia ”Cissi” Ahlborg stod som segrare i Farmen 2022.
Nu berättar hon om karriärbytet som hon gjorde efter vinsten.
Dessutom avslöjar hon vad vinstsumman på en halv miljon kronor gick till – hela summan försvann direkt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avgörs det vem som vinner Farmen 2022
0:44

Efter reklamen: Här avgörs det vem som vinner Farmen 2022

(0:44)

Slå på ljud

Efter en tuff final i fjolårets Farmen så stod det tillslut klart att Cecilia ”Cissi” Ahlborg från Vollsjö kammade hem segern efter att ha befunnit sig på gården i tio veckor utan nära och kära.

I en ny intervju med Hänt drygt ett år efter vinsten så berättar hon att sin medverkan i programmet gav henne perspektiv på värdet att umgås med sin familj – det har gjort att hon 2022 lade mycket tid med sina barn.

– Det bästa är väl att jag faktiskt har spenderat mycket mer tid med familjen. Jag värderar den här närheten med barnen mycket högre, jag fick perspektiv på det när jag insåg hur länge jag var borta, berättar Cissi för Hänt.

Men segern gav henne mer än så – vinnaren kammade hem en summa på en halv miljon kronor. Men vad gjorde Cissi egentligen för pengarna? Nu berättar hon att summan spenderades direkt.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Spenderade hela summan direkt – grävde avlopp på gården

Cissi och familjen bor på en gård med hästar som hennes barn tävlar med i trav. Och redan innan vinsten hade de bestämt vad en eventuell vinstsumma skulle komma att användas till – nämligen att gräva avlopp.

– Det blev inget glamouröst alls utan vi grävde lite avlopp för de pengarna och sedan har vi satt lite extra guldkant. Ätit lite gott och njutit i familjen, berättar hon för Hänt och fortsätter:

– Det var bestämt sen innan så pengarna var otroligt välkomna direkt… Att lägga pengarna på något nödvändigt som är vardag och viktigt kändes självklart för gården och framtiden.

Cecilia har bytt bana helt – har ett nytt jobb

Men att spendera tid med familjen och arbeta på gården är långt ifrån det enda som har hänt sedan vinsten – Cissi har nämligen fått ett nytt jobb. Och inte vilket jobb som helst, hon har valt att byta bransch helt och hållet.

Tidigare arbetade hon hos en veterinärgrossist som sålde läkemedel och förbrukningsmaterial till djurkliniker. Men hon kände sig redo att testa på något helt nytt och det var precis det hon gjorde – idag jobbar hon som kriminalvårdare.

– Jag har bytt jobb, det är väl det största som hänt. Jag jobbar på en anstalt, så jag är kriminalvårdare idag. Och alla framgångar för barnen på travbanan med sina ponnyer. Så det är roligt, berättar Cissi för Hänt och fortsätter:

– Jag har en kompis som är kriminalvårdare och så såg jag att de sökte folk och jag var redo att prova något helt nytt och jag har verkligen landat och trivs toppen bra. Det är jättespännande.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN