LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så gick det sen för deltagarna i Robinson 2024 – livet efter dokusåpan

24 maj, 2024 
Robinson 2024
I augusti åkte de sista deltagarna hem från Robinson-ön med en färdiginspelad säsong i bagaget.
En av dem har blivit 500 000 kronor rikare – men vad mer har hänt i deras liv sedan dess? Det har Hänt tagit reda på!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Julia Franzén dissar svenska beteendet – dejten med Bingo RimérBrand logo
Julia Franzén dissar svenska beteendet – dejten med Bingo Rimér

Det blev en rejält händelserik vårsäsong av Robinson 2024. Vi har bland annat fått se deltagare lämna tävlingen, relationer utvecklas och konflikter äga rum. Och snart vet får vi äntligen veta vem som får lägga vantarna på den ärofyllda Robinson-statyetten.

Trots att det för tittarna kanske känns som att gänget befann sig på ön i Filippinerna nyss så var det faktiskt ett halvår sedan kamerorna slocknade. Så här lever deltagarna idag!

Simone Sjöström avslöjar det tittarna inte fick se

Simone Sjöström

Någon som har hållit ganska låg profil under sin Robinson-vistelse är Simone Sjöström, 24. När hon kollar på programmet i efterhand blir hon chockad över hur lite som faktiskt kommer med i avsnitten.

Annons

– Det är bara 20 minuter per avsnitt och då består avsnitten också av en del översiktsbilder, repriser och monologer av Anders, och när vi väl är i rutan så visas mest drama och paktande, eftersom det såklart gör bra tv, och väldigt lite av våra fina samtal och relationer vi fick till varandra på ön. Mycket sånt har tittarna inte alls fått se, säger hon till Hänt.

Simone är fortsatt singel och trivs bra med det. Något som är nytt är att hon jobbar i både Luleå och Halmstad numera så det blir en hel del resande.

Ci Lindström har opererats: ”Nu har jag två bröst igen”

Ci Lindström

Det var tufft för Ci Lindström, 59, i de första avsnitten men med tiden blev hon allt mer omtyckt av gruppen. Trots att hon blev utröstad några veckor innan finalen är hon nöjd med sin insats.

Annons

– Jag var mig själv, jag älskar att tävla men har svårt för att pakta. Jag var kanske för öppen med alla mina drag men då jag inte är konflikträdd så sa jag det jag tyckte hela vägen och pratade aldrig illa om någon då jag tyckte att allt spel är spel.

Strax innan Ci åkte till Filippinerna gifte hon sig och nu får hon äntligen njuta av livet med sin make. Något annat hon är väldigt lycklig över är att hon äntligen har fått genomgå en bröstrekonstruktion efter att ha drabbats av bröstcancer 2020.

– Nu har jag två bröst igen och det känns bra att slippa vara en enhöring och att också ha det bakom sig nu inför sommaren, säger hon.

Zayera om TV4:s klippning: ”Visar bara konflikter”

Zayera Khan

Zayera Khan, 49, föll på målsnöret och missade precis finalen av Robinson 2024. Trots det är hon stolt över sin medverkan även om hon tycker att TV4 hade kunnat visa mer än bara bråken.

Annons

– Allting är bara konflikter som det fokuseras på. Det händer ju annat emellan alla diskussioner också.Tittarna har mer problem med ”våra konflikter” än vad vi själva har, säger hon till Hänt.

Nu fokuserar Zayera istället på kärleken. Hon träffade nämligen sin flickvän precis innan hon begav sig till inspelningsplatsen. Och de håller fortfarande ihop!

Karin Nilssons nytändning med maken: ”Pirrar i bäret”

Karin Nilsson

Någon som åkte ut precis innan sammanslagningen i Robinson 2024 är Karin Nilsson, 48. Hon fick avsluta sitt äventyr i Gränslandet. Hon har uppenbarligen mötts av en hel del reaktioner från tittarna.

– Jag förstår att man som tittare reagerar men det är ett spel och det är bara vi deltagare som förstår varandra och de förutsättningar vi utsätts för, säger hon.

Annons

Karin är gift med sin älskade Glen och de har faktiskt fått en nytändning sedan hemkomsten.

– Det pirrar i bäret. Vi har bokat en ny kärleksweekend igen!

Maureen Asic fortsätter sin resa efter Robinson 2024

Maureen Asic

En person som lyckades ta sig hela vägen till finalen är Maureen Asic, 39. Hon gjorde kaos i lägret till en början men därefter blev det mer stabilt. När Hänt når henne förklarar hon att hon är på en personlig och spirituell resa just nu.

– Förändringen äventyret gav mig, är att inte förstöra det för mig själv längre. Utan skapa möjligheter och inte neka mig själv innan jag blir nekad. Våga vissa mina känslor, sårbarhet och säga till när jag själv vill något. Inte förvänta mig att andra ska förstå det utan att jag sagt något om det, säger hon.

Maureen befinner sig på resande fot och har inga planer på att stanna upp.

– Jag har hittat tillbaka till kärleken till mig själv och mina nära och kära.

Alma Skoog har flyttat: ”Inte mycket att leva för hemma”

Alma Skoog

Alma Skoog, 25, har gjort en enorm livsförändring sedan inspelningen av Robinson 2024. Hon har bytt hemstaden Älmhult mot Portugal där hon jobbar på ett surf-camp.

Annons

– Det jobbigaste är att lämna mina nära och kära. Men jag kände att jag behövde något nytt och att det inte var mycket att leva för hemma. Det blev för mycket vardag och man levde bara för helgen. Jag behövde mer äventyr i vardagen, säger hon och fortsätter:

– När jag var med i Robinson insåg jag att ”okej det här är så himla kul, hur kan jag göra mer av det i mitt vardagliga liv?”

Något Alma inte vill prata om är sitt kärleksliv. Hon hade en pojkvän under sin medverkan i Robinson men han har inte flyttat med henne till Portugal.

Pelle och Gustav fann varandra i Robinson – startar podd ihop

Pelle Flood

Någon som har det väldigt bra i kärlekslivet är Pelle Flood, 28, som fortfarande är ihop med sin pojkvän Carl Johan.

Annons

– Vi bor tillsammans och har det toppen. Jag älskar honom mer för varje dag!, säger Pelle och fortsätter med att berätta om tittarnas stöd:

– Jag är överväldigad över all kärlek och hejarop som har vällt in under säsongen. Det har varit otroligt.

Carl-Johan och pojkvännen Pelle.

Gustav Jacobson och Pelle kom varandra väldigt nära under Robinson 2024. De har faktiskt precis startat en podd ihop, som passande nog har titeln Pelle och Gustav.

Marcus Håkansons glädje – återförenad med familjen

Marcus Håkanson

Marcus Håkanson, 47, lyckades ta sig till finalveckan i Robinson 2024. Hur det slutar återstår att se!

Annons

– Det är små, små detaljer som avgör utgången i Robinson. En kantboll in och Mark, Pelle och Gustav hade varit i final, säger han till Hänt.

Sedan inspelningarna har Marcus varit sjuk en hel del men nu verkar det vara bra igen. Han har varit iväg på flera resor och är glad över att nu vara återförenad med sin hustru Cillan.

– Det nya på kärleksfronten är att jag har fått vara hemmapappa med vår lilla sladdis; Diego!

Rooble Gedi om hälsan: ”Mycket mer medveten”

Rooble Gedi

På tal om personer som trillade på målsnöret i Robinson 2024. Rooble Gedi, 32, hade en lite tung start men lyckades hitta några goda vänner mot slutet. Han var faktiskt nära på att bli utslagen tidigare i tävlingen men räddades då av Pål Schakonat.

Annons

Vad har hänt i ditt liv sedan du kom hem?

– Jag är mycket mer medveten om min hälsa och min fysiska status, att må bra. Jag skulle säga att jag är mycket mer medveten om att fånga dagen. Jag fångar dagen på ett helt annat sätt nu än innan jag var med i Robinson.

Rooble kilar stadigt med sin flickvän sedan en tid tillbaka.

– Jag har världens bästa partner, säger han.

Pål Schakonat har blivit singel – slut med flickvännen

Pål Schakonat

En som däremot har blivit singel sedan äventyret avslutades är Pål Schakonat.

– Så kan de bli. Jag är singel ready to mingel, säger han.

Är det något du har reagerat på så här i efterhand när du har sett programmet?

– Det enda jag känner är att de inte fick några bra close up på mina starka lår.

Annons

Precis som Gustav och Pelle har Pål startat en podcast efter sin medverkan i dokusåpan. Hans podd heter Sena spaningar!

Gustav Jacobson om att inte ta sig till finalen: ”Det grämer mig”

Här har vi alltså Pelles parhäst – Gustav Jacobson. Den här duon blev något av en tittarfavorit under säsongen och det kommer kanske inte som en överraskning att han trivdes väldigt bra på ön. När Gustav tittar på programmet idag kommer känslorna tillbaka.

– Det var otroligt jobbigt att se ens eget uttåg, samtidigt som det var fint. Men man sliter ju sitt hår lite när man inser hur bra läge man hade att gå till finalen. Jag får erkänna att det grämer mig en del. Jag såg verkligen mig själv gå hela vägen, säger han.

Gustav Jacobson
Gustav Jacobson och flickvännen.

Gustav är enormt glad över alla kompisar han har fått tack vare dokusåpan och upplever att han har blivit mindre ängslig.

Annons

– Jag har till exempel länge haft problem med tvångsbeteende, inget överdrivet men störigt ändå, men på den punkten är det bättre än på många år. Så på ett positivt sätt upplever jag att jag har tagit med mig känslan av att ”våga” lite mer.

Även på kärleksfronten rullar det på fint för Gustavs del. Han är ihop med journalisten Victoria, 24, sedan flera år tillbaka. De träffades på jobbet och har i nuläget en distansrelation.

– Vi hänger ihop, jag och flickvännen, och har det bra. Vi fikar mer än någonsin tillsammans!, säger han.

Mark Bannons barnbesked med flickvännen efter Robinson

Mark Bannon

En annan deltagare som verkligen gick hem hos tittarna är Mark Bannon, 35.

– Det är otroligt hur mycket fin feedback jag har fått. Det var absolut inte mitt mål egentligen så det var en väldigt kul överraskning, säger han.

Annons

Många människor har kontaktat Mark i efterhand och fått coachning av honom. Nu vill han fortsätta hjälpa folk som är i behov av stöd och hjälp. Just nu har han fullt upp med att förbereda sig för Ironman i Kalmar, som han ska genomföra ihop med en kompis som är blind.

– Jag ska vara hans ledsagare, förklarar Mark.

Marks flickvän heter Sofie Strömberg, 31, och de har det väldigt bra ihop!

– Vi är sugna på barn men inte just nu. Vi har båda mycket för oss och är inte riktigt där än. Men i framtiden så!

Alexander Strandberg om familjen: ”Känsla av att inte räcka till”

Alexander Strandberg

Alexander Strandberg, 44, har ju faktiskt gjort det här med Robinson förr. Den här gången fick han starta sin resa i Gränslandet men fick lämna på exakt samma moment som sist: plankan.

Annons

Vad gör Alexander idag? Han är pappa till fyra söner, åker runt och föreläser och driver en samtalsmottagning ihop med sin fru Karin Strandberg.

”Det är otroligt mycket på jobbet just nu och jag slits varje dag med en känsla av att inte räcka till, som pappa som man till min fru som en god vän i mina viktigaste relationer mm! Men när jag lägger huvudet på kudden och tankarna snurrar som mest så brukar jag ändå lyckas landa i att dom som betyder mest för mig är på en bra plats”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Olivia Lindegren om att vara singel: ”Söker inte en partner”

Olivia Lindegren

Ytterligare en finalist har vi här! Och ännu en person som valt att starta en podd efter Robinson 2024. Olivia Lindegren, 28, driver podcasten 2 tjejer 1 podd ihop med en vän.

Annons

– Det har hänt så mycket i mitt liv sedan Robinson, det är ganska rörigt. Jag flänger mycket mellan Göteborg, Norrköping och Stockholm och när jag inte är där är jag ute och reser.

Olivia beskriver sig själv som ”jättesingel” och trivs bra ensam.

– Det är väldigt självmant och jag söker inte en partner. Jag får ju panik av att känna mig låst till någonting, så jag gillar att kunna dra vart som helst idag om jag vill, säger hon till Hänt.

Lars Koefoed drabbad av dödsfall i familjen efter Robinson

Lars Koefoed

De senaste veckorna har varit utmanande för Lars Koefoeds, 58, del. Hans pappa gick bort nyligen efter en tids sjukdom.

– Han var dement i sex, sju år men tills i förrgår så visste han exakt vad han pratade om. Han försvann aldrig och han kände alltid igen oss. Det är det man får ta med sig. Det var roligt att hälsa på honom, säger han.

Trots att Lars har haft fullt upp med sin pappa har han ändå följt Robinson. Han har reagerat på en del saker som Marcus Håkanson säger i programmet men förtydligar att han inte har några problem med honom idag.

– Jag blev väldigt arg och irriterad på honom i Robinson. Han målade upp mig som en person jag inte är. Jag är inte konflikträdd och jag tillåter inte att folk hoppar på mig.

FOTO: TV4

Annons