TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Robinson-Ci Lindström om cancern – får medicin varje dag av produktionen

25 mar, 2024 
Ci är en av dem som redan gjort starkt avtryck i Robinson och hon är en nyckelperson i Lag nord.
Men bakom kulisserna tar hon medicin varje dag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramatBrand logo
Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramat

Robinson 2024 är igång och vårens säsong är som vanligt under ledning av Anders Lundin, 65. Den här säsongen utspelar sig i Filippinerna och skiljer sig lite från det normala eftersom lagen i år är uppdelade i det klassiska konceptet "tjejerna mot killarna".

I tjejlaget har vi fått se både drama och starka känslor. En person som varit i händelsernas centrum är Ci Lindström, 60. För Hänt berättar Ci att hon följt programmet sedan start och har länge velat söka till Robinson. Faktum är att hon egentligen skulle ha sökt redan 2020. Men då hände det som inte fick hända.

– Då fick jag ett cancerbesked, att jag hade bröstcancer. Så då blev ju fokuset på helt andra saker. Då var det ju in på cellgifter, man tappade allt hår, planering för operation och strålning. Så hela 2021 var ju bara operationer, berättar hon.

Annons

Robinson-Ci om sjukdomen – då blir hon friskförklarad

I december 2022 gjorde hon sin sista operation och sedan var det Robinson som gällde.

– Jag gjorde sista operationen i december 2022 och sedan en screening. Då sa de att det inte finns något kvar, då skickade jag in min ansökan. Jag tänkte att då är det ett fönster öppet, man vet aldrig när det kommer ett recidiv, nu var det bara in med ansökan och så kom jag med, säger Ci till Hänt.

Är du friskförklarad nu?

– Nja men alltså om tio år. För jag hade ju spridning i lymfkörtlarna, så jag går ju på behandling var sjätte månad. Nu har jag precis gjort en bröstrekonstruktion förra veckan för att liksom bygga tillbaka det bröstet som gick förlorat. Om åtta år är jag förhoppningsvis friskförklarad, säger Ci och tillägger:

– Man går ju på årliga uppföljningar för att se hur det ser ut. Och då måste man ju leva och söka alla möjliga äventyr under tiden.

Annons

Därför fick Ci äta medicin varje dag på Robinson

Något som är säkert när det gäller Ci är att hon är väldigt äventyrlig av sig och Robinson var inte första gången hon gick emot läkarnas råd. Under pandemin pendlade hon nämligen till sommarstället i Spanien, trots läkarnas avrådan.

Vad sa läkarna om att du skulle till Robinson?

– Ja alltså min läkare sa ju att det inte går att stoppa mig, säger Ci och brister ut i skratt.

Normalt sett får man inte ha med sig några mediciner eller vitaminer till Robinson, men i Cis fall blev det naturligtvis godkänt.

– Ja, jag käkar ju varje morgon, så jag fick mediciner varje morgon. Det är egentligen bara cancer-medicinen som är godkänd av Robinson. Så då kom det en sjuksköterska varje morgon och gav mig medicin, förklarar Ci för Hänt.

Mitt i allt detta så gifte hon sig också, man kan verkligen säga att Ci lever i nuet och tar vara på varje dag.

– Ja jag gifte mig när jag fick reda på att jag kom med i Robinson. Så vi gjorde det månaden innan i min dotters trädgård.

FOTO: TV4

Annons