TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tävlingen i Robinson tvingas avbrytas – Ci om händelsen: ”Det var för uppenbart”

24 mar, 2024 
TV4 tvingades hastigt och lustigt avbryta söndagens immunitetstävling.
Nu berättar två deltagare för Hänt om problemet på Robinson-öarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramatBrand logo
Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramat

Robinson 2024 är äntligen igång och klimatet på de Filippinska öarna är inte att leka med alla gånger. Detta har vi nu fått se i söndagens immunitetstävling.

Den här veckan var det tjejerna som förlorade Robinson-tävlingen och ska därför gå till öråd. I vanlig ordning innan ett öråd är det en immunitetstävling som står på spel och den vill man gärna vinna.

En som dock inte behövde vinna var Ci Lindström, 60, eftersom hon redan var immun från veckans tävling mot Desirée Forsberg Fors, 32.

– Den tävlingen behövde ju jag egentligen inte tävla i eftersom jag redan var immun. Jag ville vinna den för att rädda Karin, förklarar Ci för Hänt.

Robinson-Hanna om problemen med tidvattnet

Att tävlingarna i Robinson påverkas av väder och vind är nu något som är säkert. Det fick vi se i kvällens avsnitt. När tävlingen hade gått drygt 52 minuter fick tävlingen brytas och göras om helt. När Hänt når Hanna Danemyr, 44, berättar hon om problemen som finns på Robinson-öarna. Nämligen: tidvatten!

Annons

– Ja alltså det var väldigt mycket med väder och vind när vi filmade för det är liksom ingenting man kan påverka. Dessutom var det någon slags supermåne under tiden vi var där och det påverkade också tidvattnet. Så den gjorde ju att tidvattnet drog sig tillbaka och var borta mycket längre än det vanligtvis var, säger hon och fortsätter:

– Så det var flera tävlingar som vi liksom satt och väntade och det kunde ju vara allt ifrån en halvtimme till flera timmar. Så vi blev påverkade av det, eftersom så många tävlingar är i vatten.

Därför tvingades produktionen avbryta tävlingen

Även Ci berättar för Hänt hur det gick till. Produktionen hade helt enkelt inte räknat med att tidvattnet skulle komma så snabbt.

– Nej alltså när tidvatten är på gång så går det väldigt snabbt. Det är ju två tidvatten, ebb och flod, på ett dygn. Så flera tävlingar är ju påverkade av tidvatten. Så det tar absolut inte lång tid, säger hon till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag tror att de hade beräknat att tidvattnet kom från ett annat håll och så var de tvungna att korrigera. Så att det skulle bli rättvist för alla som låg där.

Det hela slutade med att deltagarna fick vända sig om så att de låg i rätt flöde med tidvattnet. Dessutom blev det orättvisa förutsättningar.

– De bröt ju när det blev för uppenbart att någon låg under och en låg över. Så då korrigerade de ju så att det riktades mot rätt flöde på tidvattnet liksom. Vi behövde inte vänta längre än någon timme. Det var under en timme, det var definitivt inte lång tid, säger Ci.

FOTO: TV4

Annons