LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Hanna avslöjar sanningen om märket i ansiktet – efter alla frågor

21 mar, 2024 
Det är många som undrar vad det är för märke som Robinson-Hanna har på sin kind.
Nu berättar hon för Hänt hur det egentligen ligger till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Är detta det värsta bråket i Robinsons historia?: ”Slog du precis mig?”Brand logo
Är detta det värsta bråket i Robinsons historia?: ”Slog du precis mig?”

En ny säsong av Robinson är äntligen igång och i år utspelar det sig på olika öar i Filippinerna. Nytt för i år är att det är killar mot tjejer. Killarna bor på en strand och tjejerna bor på en strand.

Programledaren för säsongen är Anders Lundin, 65, och han startade det hela som den teater-apan han är. Nämligen med en rolig sketch där handlingen gick ut på att han köpte två öar av en lokalinvånare. Därav uppstod "kravet" om att det skulle vara killar mot tjejer.

Efter kvällens tävling står det klart att det blir tjejerna som måste gå till öråd på söndag och nu är spänningen olidlig inför hur det kommer utspela sig.

Robinson-Hanna avslöjar sanningen om fläcken

En av deltagarna i tjej-laget är Hanna Danemyr, 44, och hon har stått i centrum redan från dag ett. Hon låg risigt till i första tävlingen men hade gruppens fulla stöd och istället fick Zayera Khan, 49, lämna tävlingen.

Annons

Något som många tittare lagt märke till är dock att Hanna har ett märke på kinden. När Hänt når henne berättar hon att det är hudsjukdomen Diskoid Lupus Erythematosus (DLE) som hon har.

– Jag har haft den i 20 år kanske eller nåt. Eller den debuterade då och sen har jag haft det sen dess. Det skrivs ju om det nu på internet om den här fläcken och folk frågar om jag fått en brännskada eller inte, säger Hanna till Hänt och fortsätter:

– Men nej, det är ju då att man tog en biopsi och gjorde ett prov så det är ett ärr jag har på kinden efter den där biopsin. Så det är ju inte sjukdomen i sig, utan det blev ett fult ärr av biopsin.

Robinson-Hanna om sin hudsjukdom

Enligt Doktorn.com är DLE ”en icke smittsam hudsjukdom, som vanligen uppkommer på nakna hudområden som är utsatta för solljus. Sjukdomen uppkommer i regel i vuxen ålder (20-25 årsåldern) och är vanligare hos kvinnor.”

Kommer du behöva göra någon mer biopsi?

Annons

– Nej och sjukdomen är inte längre aktiv. Utan så länge jag håller mig skyddad från solen och inte utsätter mig för något så håller den sig i schack. Så det som syns nu är bara ärren.

Med andra ord har fläcken en koppling till hudsjukdomen och normalt sett brukar Hanna täcka den med smink. Men nu känner hon att det är slut med det.

– Jag har ju dolt den, eftersom jag liksom inte alltid har haft den så har jag alltid tyckt att det varit jävligt fult. Men nu när vi skulle bo på en ö här där vi inte har tillgång till smink så fick jag liksom bara "det är såhär jag ser ut Sverige, take it or leave it".

– Det är ju en del av mig, tillägger hon.

FOTO: TV4

Annons