TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Sveriges hetaste kändisar om planerna inför jul, önskelista och julmat

24 dec, 2021 
Så firar kändisarna jul
Äntligen är det jul igen!
Hur firar egentligen landes hetaste kändisar denna högtid?
Hänt har pratat med bland andra Julia Franzén, Martin Melin, Simon Sköld och dansbandsdrottningen Christina Lindberg – som alla berättar om sina planer!
Annons
Hör Carola Häggkvists julhälsning till alla Hänts läsareBrand logo
Hör Carola Häggkvists julhälsning till alla Hänts läsare

Det var varit ett händelserikt år i nöjesvärlden och nu är det dags att knyta ihop säcken. Men innan det slår över till 2022 ska det såklart firas jul, så även hos våra mest älskade tv-profiler och artister.

Har du någonsin funderat på hur kändisarna firar denna storhelg? Och vad hoppas de ligger under granen på julaftonsmorgonen? Du behöver inte undra längre – vi har nämligen tagit reda på svaren!

Julia Franzén om att fira jul

Årets Bachelorette, Julia Franzén, 31, hoppas att tomten kommer med någonting annat än shampoo i år.

Vad önskar du dig inte i julklapp?

– Jag har redan min favorit. Schampo-flaskor av olika märken bokstavligt talat ramlar över mig i form av diverse pressbud. Det har gått så långt att man snubblar över lådor här hemma. När min assistent kom hem till mig första gången, sa hon: ”Gud, så mycket kartonger!” Allt är schampo, säger hon.

Om du MÅSTE avge ett nyårslöfte – vad blir det då?

Annons

– Jag lovar verkligen att jag ska sluta klämma finnar – speciellt mot spegeln i hissen. Det här är en så onödig ovana. Jag menar, först tar jag dyra ansiktsbehandlingar. Sedan klämmer jag sönder huden direkt efteråt – så att jag får fula ärr. Det är inte bra!

Så firar Christina Lindberg jul

Dansband- och countrysångerskan Christina Lindberg, 53, önskar att julen blir fri från tråkigheter.

– Jag vill absolut inte ha fler sjukdomar eller sorg till julen. Det skulle vara det värsta som skulle kunna hända mig, säger Christina till Hänt.

Något hon dock ser väldigt mycket fram emot är maten. Vad har egentligen Christina för favoriter på julbordet?

– Jag älskar nästan allt på julbordet. Men skinka och brunkål måste vi ha! Det är något speciellt med brunkål och sedan skinka, köttbullar och prinskorv till. Det är den enda gången på året jag äter brunkål. Känns som när man var liten igen!

Simon Skölds önskan inför julafton: Köttbullar och snö

Hemma hos Camilla Läckberg, 47, hoppas man på en vit jul. I alla fall om man ska fråga hennes make, Simon Sköld, 34.

Annons

Vad önskar du dig inte i julklapp?

– När det kommer till vad jag inte önskar mig skulle jag nog säga en blaskig jul. Älskar snö, men tyvärr när de smälter är det inte lika roligt.

Och på julbordet verkar det inte som att familjen slår till med några skrällar. För Simons del är det viktigt att köttbullarna får den plats de förtjänar.

– Älskar mat, och favoriten på julbordet är nog fortfarande köttbullar sen man var liten. Hembakat vörtbröd är inte så dumt de heller, säger han.

Stefan Odelberg om sina favoriter på julbordet

Någon som kommer att ha fullt upp dan före dopparedan är Stefan Odelberg, 47. Han kommer ju såklart att hålla ställningarna i Bingolottos klassiska uppesittarkväll. Hans önskelista är tydlig: Inga adrenalinkickar eller levande varelser.

– Jag önskar mig inget husdjur, inget bungyjump och ingen termos med inbyggd febertermometer, säger Stefan till Hänt.

Favoritmat på julbordet?

Annons

– Min favoriträtt är utan tvekan sill och potatis och det är för att jag tycker att det finns för få högtidsdagar där man kan få njuta av det.

Martin Melins längtan efter kärlek

Kändispolisen Martin Melin, 54, verkar vara bra sugen på att åka på semester. Och högst upp på listan står en kärlekssemester.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Förutom fred på jorden och bort med corona så skulle jag önska mig en resa –med en kul vän eller nån att krama med. Jag har rest mycket själv senaste tiden, säger han till Hänt.

På julbordet är julskinka något han inte tackar nej till. Och på tal om det, att tacka nej oftare är faktiskt Martin Melins nyårslöfte!

– Jag måste bli bättre på att säga nej. Jag är en klassisk ja-förare som sedan sårar folk när jag ändå måste tacka nej.

Sofia Geite om flyttplanerna och förhoppningen inför 2022

TV4-profilen Sofia Geite, 39, har ett lite speciellt nyårslöfte. Hon och familjen vill nämligen flytta, men först måste de såklart hitta sitt drömhus.

Annons

– Har letat hus i flera år… kanske är 2022 året när vi hittar vårt drömhus, säger Sofia till Hänt och fortsätter:

– Jag ska bli bättre på att njuta också. En klyscha, men en viktig sådan. Känner mig så glad över livet, familjen, vännerna och jobbet. Jag njuter redan men ska njuta lite, lite mer och lite oftare 2022.

FOTO: Mathias Otterberg, Karin Törnblom/TT

Annons