Maximilian Ibrahimovic byter efternamn – klipper bandet med Helena Seger

ZLATAN IBRAHIMOVIC, HELENA SEGER

Zlatans och Helena Segers söner Maximilian och Vincent gillar fotboll precis som sin pappa och spelar i Hammarby IF. När de började i klubben hade de sin mammas efternamn.
Men nu vill Maximilian bli en Ibrahimovic!

Zlatan Ibrahimovic, 40, och Helena Seger, 51, har sönerna Maximilian, 15, och Vincent, 13, tillsammans.

Under årens lopp har familjen bott på massa olika platser runtom i världen, men sedan några år tillbaka har Helena och barnen hållit sig i Stockholm medans pappa Zlatan bor och spelar i Italien.

När Zlatan fyllde 40 tidigare i år så begav sig Helena och barnen ner till Milano för att fira sin pappa och partner. Men det som inte Zlatan visste var att Helena ordnat med en överraskningsfest åt honom – som blev riktigt lyckad och dessutom kändistät.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Zlatan i tårar efter frågorna om familjen

Att Zlatan är en familjekär person som prioriterar sina barn i allra högsta grad är ingen hemlighet. Under en presskonferens i våras visade han nämligen hur känslosam han blir när hans barn kommer på tal.

– Nej det är inga bra frågor som du ställer, sa en väldigt känslosam Zlatan och fortsatte med gråten i halsen:

– Jag hade Vincent här som faktiskt grät när jag lämnade honom, men det är okej. Det är okej.

Under våren 2020 ryktades det om att Zlatan och familjen skulle flytta hem till Sverige på heltid och många trodde då att Zlatan skulle börja spela i stockholmslaget Hammarby IF. Bara ett år tidigare hade han ju nämligen blivit delägare i klubben.

Men även om det var nära så blev det inte något spel i Hammarby för Zlatans del, istället började sönerna Maximilian och Vincent i klubben och fick dra på sig Bajens grönvita tröjor.

Maximilian Ibrahimovic vill inte heta Seger i efternamn

När de skulle börja i Hammarby skrevs de in med sin mammas efternamn (Seger), tanken var att skyddas från uppmärksamheten och undvika pressen.

– Så att det inte blir för mycket press på dem, men jag vet inte, folk pekar, folk pratar, folk går runt och viskar. De har ändå hanterat det väldigt bra och de är starka, säger Zlatan till DN.

Men nu vill Maximilian istället ha Ibrahimovic på sin matchtröja.

– Han har valt, han ska vara Ibrahimovic. Den lille är fortfarande liten. Men det är inget viktigt för mig, det viktigaste för mig är att de är friska och mår bra, säger Zlatan till DN.

Även om Zlatan är väldigt glad för sönernas gedigna fotbollsintresse så skulle han aldrig pressa sina barn till att jaga proffsdrömmar.

– Jag kräver ingenting. Jag vill bara att de ska kämpa och göra sitt bästa. Och att de gör det för sin egen skull, inte för pappa eller mamma eller någon annan. Jag har sett väldigt många föräldrar där ute pressa sina barn, nästan så att det är obligatoriskt att de ska bli proffs. Det är inte så det funkar, säger han till DN.

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Hanna i Hellenius hörna – verkliga anledningen

LÄS OCKSÅ: Därför tror tittarna att Bonde-Filip och Ellinor är tillsammans idag

FOTO: / XPOSURE PHOTOS / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN