Andreas Weises erkännande om att inte vilja få en son – efter bebislyckan

ANDREAS WEISE

Andreas Weise har en dotter och en son. Men i Nyhetsmorgon berättar han nu att han egentligen inte ville ha en son.
– Jag ville ju inte, säger han.

Andreas Weise, 35, är en välkänd person bland svenska folket och faktum är att han varit känd ända sedan han föddes, då han är Arne Weises son.

Andreas började sjunga redan som 6-åring men det var först i Idol 2010 som han faktiskt tog tag i intresset och sökte till musiktävlingen. Där landade han på en femteplats och han blev lite känd som säsongens underhållare.

Efter det har karriären gått som på räls och under årens lopp har man kunnat se Andreas i ställa upp i Let's dance och programleda Så ska det låta.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Andreas Weise om att växa upp med känd pappa

Nu i december är Andreas alltid efterfrågad med tanke på hans julmusik. Men utöver karriären lever han ett familjeliv med sin kärlek Sofie Brange, 34, och deras barn Ava, 3, och August, 1, ute på Lidingö i Stockholm.

Nyligen öppnade Andreas upp sig om hur det var att växa upp med en pappa som var känd. Det var först efter att han själv blivit pappa som han fick perspektiv på uppväxten – där han ständigt sågs som just Arne Weises son.

– Det har jag fått leva med. Jag har varit generös genom åren och inte sagt vad jag har tyckt om det, men jag känner att jag inte orkar fejka det. Jag har lidit något enormt av det, för jag har aldrig kunnat hitta mig själv, från det att jag var liten. För mig var vändpunkten när jag fick barn. Man slutar att bry sig om såna grejer när man får barn, säger han till Expressen.

Därför försvinner Hellenius hörna helt från tv-tablån

Andreas Weise om sonen August – därför ville han inte ha en son

Att Andreas trivs i papparollen och att han känner sig på en bra plats i livet är med andra ord ingen hemlighet. Men att han helst inte ville ha en son är något som han nu bryter tystnaden om.

– Jag hade ju en tjej från början och jag tänkte att det här är perfekt, jag vill bara ha tjejer. Jag är en sån kille som bara gillar tjejer och kvinnor, säger Andreas när han gästar Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Så sen när det kom en son så tänkte jag att nej fast jag vill ju inte ha en son, för om han blir som jag när jag var liten så bådar inte det gott för mitt, när jag blir äldre och ska ta hand om de här problemen.

Även om det inte riktigt blev som Andreas hade tänkt sig så menar han att det finns väldiga fördelar också med att ha fått en son.

– Men sedan så insåg jag ju att det är jätteroligt att ha både och såklart. Så det positiva under pandemin var att August kom och vi fick hänga med honom, säger han.

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner Hellenius hörna helt från tv-tablån

LÄS OCKSÅ: Melissa Horns lögn för Thomas Stenström – starka reaktionen

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

SENASTE NYTT!