SJ tvingas ställa in 30 avgångar per dag – så påverkas du inför julen

Sj-tåg och julafton

SJ tvingas ställa in 30 avgångar per dag.
Senast i dag väntas berörda resenärer få besked om deras resa påverkas.
– Vi började i fredags och har tuggat oss igenom tåg för tåg, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ, till Expressen.

Många söker sig till andra städer när det vankas jul, juldag och annandag. Det är inte ovanligt att man har sina släktingar utspridda i det avlånga landet Sverige och därför måste ta tåget för att alla ska kunna samlas under den pepparkaksdoftande högtiden.

Dessvärre går det inte som på räls för SJ just nu. Nu meddelar SJ att man tvingas ställa in 30 avgångar per dag. Stockholm-Göteborg, Stockholm-Malmö, Stockholm-Uppsala och Linköping-Gävle är sträckorna som drabbas värst.

– Vi började i fredags och har tuggat oss igenom tåg för tåg. Så har man en bokad resa den här kommande veckan så får man ett sms senast i dag, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ, till Expressen.

SJ-tåg

SJ har haft personalbrist till följd av sjukskrivningar och tvingas nu ställa in flera avgångar.

Henrik Isaksson/TT
Exklusivt
Tittarnas hårda kritik efter fusket i Luciamorgon – nu svarar kanalen

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

SJ:s lösning – sätter in fler tågvagnar

SJ har i flera dagar haft personalbrist och det är också orsaken till att fler avgångar är att vänta. Enligt Tobbe Lundell kommer man sätta in fler tågvagnar och alla som bokat biljett mellan onsdag och torsdag, då det är som mest tryck inför julen, kommer att omplaceras och få en garanterad plats på ett annat tåg.

– Om man har bokat sig på ett snabbtåg, i dag och i morgon så finns det ganska gott om plats, då får man möjlighet att boka om sig till en valfri avgång eller få pengarna tillbaka. När det gäller onsdag och torsdag så är det mer hårdbokat, då har vi satt in längre tåg. För att säkerställa att alla verkligen får en plats så flyttar vi över varje resenär till ett nytt tåg. Men man får också möjlighet att själv gå in och boka om eller vad om man vill.

Julafon

Det är många som ska resa under julen.

Kallestad, Gorm

LÄS OCKSÅ: Lena Hallengren varnar: Kan bli nya restriktioner

LÄS OCKSÅ: Beskedet – så mycket högre blir pensionen 2022

Foto: Kallestad, Gorm, Henrik Isaksson/TT

SENASTE NYTT!