Så bor Peter Wahlgren efter skilsmässan – se alla bilder på nya huset här

Peter Wahlgren

Peter Wahlgren skiljde sig i fjol och har nu flyttat från Dalarna där han bodde med ex-frun.
Se bilderna på hans nya hem här!
Benjamin Ingrossos starka ord om Pernilla: "Mamma lånade pengar"
0:37

Efter reklamen: Benjamin Ingrossos starka ord om Pernilla: "Mamma lånade pengar"

(0:37)

Slå på ljud

Peter Wahlgren, 58, är den äldsta i syskonskaran Wahlgren. Han är dessutom den enda av de fyra barnen som valt att leva ett liv helt utanför offentligheten.

Han har länge arbetat som bankman men tog för några år sedan beslutet att sadla om helt och bli brandman. Anledningen? Han träffade sin stora kärlek som hade sina rötter i Dalarna och flyttade dit.

– I 27 år jobbade han på bank, och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet, har Christina tidigare berättat i SVT:s talkshow Skavlan.

Flyttlasset gick då till Stora Skedvi och tillsammans fick de även sonen Hugo, 7.

Peters flytt från Dalarna – efter skilsmässan

Äktenskapet har nu gått i kras och Peter har flyttat hem till sina egna rötter igen. Han har nämligen flyttat in i huset som håller på att renoveras på föräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgrens tomt.

Även hans son Hugo har flyttat in tillsammans med Peter. I en intervju med Expressen har Christina berättat om beslutet.

– Gästhuset har varit mitt projekt, mitt drömprojekt. Hans tyckte att det var alldeles onödigt och satt till och med en bit bort när jag ordnade taklagsfest, säger Christina och syftar på sin make Hans.

– Men nu har han förlikat sig med det, och tycker att det har kommit till bättre användning när vår äldste son Peter har flyttat in där med sin sjuårige son. Och det är meningen att det huset ska vara ett extraboende för barn och barnbarn.

I det senaste avsnittet av Wahlgrens värld visar Christina upp huset som vid tidpunkten började bli klar med renoveringen. Då kunde inte Christina hålla sina fingrar borta från att börja inreda. Hon släpade ner sina möbler och fick sig direkt en rejäl känga från sin dotter Pernilla Wahlgren som inte alls var nöjd med resultatet.

– Mamma, det ser ut som ett ålderdomshem!, berättar Christina att Pernilla hade sagt när hon sett inredningen i huset.

– Så jag fick snällt flytta upp allting, bort med alla blommor, bort med alla dukar, bort med allting, säger Christina och skrattar.

Se bilderna från Peters nya hem här!

Det är alltså i detta huset som Peter fått flytta in efter sin skilsmässa och flytten från Dalarna.

– Så nu har Peter fått flytta in med de möbler som är anpassade efter hans behov och hans stil, berättar Christina och visar upp hemmet.

Se bilderna från huset här!

Husets utsida

Christina visar upp huset

Vardagsrummet

FOTO: Charles Hammarsten/TT/Discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN