Idol 2023 marknadsföring banner

Peter Wahlgrens vägran mot Christina Schollin efter situationen

26 aug, 2022 
Peter Wahlgren och Christina Schollin
Peter Wahlgren är sonen i familjen Wahlgren som valt ett liv utanför rampljuset.
Nu har han flyttat hem från Dalarna tillbaka till sina rötter i Stockholm och kan därmed umgås mer med familjen.
Men han har ett specifikt krav på mamma Christina Schollin.
Annons
Linus Wahlgren berättar om stora intresset
Linus Wahlgren berättar om stora intresset

Christina Schollin, 84, och Hans Wahlgren, 85, är båda välkända skådespelare och har varit gifta sedan 1962. Tillsammans har de fyra barn – Pernilla Wahlgren, 55, Peter Wahlgren, 59, Linus Wahlgren, 45, och Niclas Wahlgren, 57.

Alla barn har liksom sina föräldrar valt att leva sina liv i offentligheten förutom deras äldsta son Peter som tog en helt annan väg.

– I 27 år jobbade han på bank, och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet, har Christina tidigare berättat i SVT:s talkshow Skavlan.

Äldste sonens karriärbyte – sadlade om helt

Recept.se Nyhetsbrev

Men flytten till Stora Skedvi i Dalarna blev mer än bara ett nytt hem – Peter valde nämligen att sadla om helt i sin karriär och bryta sig loss från banken. Istället började han arbeta som brandman.

Annons

Det var hans dåvarande fru Michaela Wahlgren som var den grundläggande anledningen till flytten – nu är paret skilda.

Karriärsbytet och skilsmässan är något som brodern Niclas berättat om i Bathina Philipsons podcast Bathina – en podcast.

– Han har ju jobbat för en stor bank som valutahandlare i, jag tror han höll på i 28 år, tills han flyttade. Han gifte sig, nu är han skild, han är misslyckad han med, sa Niclas och fortsatte:

– Han flyttade till Dalarna och där finns det ju inte någon storbank som man kan jobba på, han var ju trader, så han sadlade om och blev brandman. Så han är brandman idag.

Peters krav på mamma Christina: ”Det får man respektera"

Skilsmässan från ex-frun Michaela resulterade i att Peter och hans son Hugo valde att flytta hem till sina rötter i Stockholm – bokstavligen hem. Han och sonen flyttade nämligen in i gästhuset på föräldrarnas gård. Något Christina berättade om i en intervju med Expressen.

Annons

– Men nu har han förlikat sig med det, och tycker att det har kommit till bättre användning när vår äldste son Peter har flyttat in där med sin sjuårige son. Och det är meningen att det huset ska vara ett extraboende för barn och barnbarn, sa hon då.

Flytten hem till gården har såklart resulterat i att familjen kan umgås oftare och på Christinas Instagram berättar hon glatt att de hade samlats för lunch ett helt gäng. Däremot har Peter och de andra herrarna som var på besök som Christina själv uttrycker det, ett krav. De vill inte vara med på bild.

Liksom Niclas och Kit och Peter och Hugo. Ingen av herrarna ville att jag skulle lägga ut bilder, så då får man respektera det.” skriver hon bland annat under bilden som pryds av henne själv och sonen Niclas ex Mia.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Charles Hammarsten/TT

Annons