TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Peter Wahlgren säljer lyxvillan i Dalarna – se alla bilder här

06 sep, 2021 
PETER WAHLGREN
Den okända Wahlgren-brodern Peter lämnade Stockholm för ett liv i Dalarna för snart åtta år sedan.
Men nu säljer han sin stora lyxvilla med sjötomt.
Se bilderna här!
Annons
Så såg Christina Schollin ut som ungBrand logo
Så såg Christina Schollin ut som ung

Peter Wahlgren, 57, är son till Christina Schollin, 83, och Hans Wahlgren, 84. Hans syskon är därmed inga mindre än Niclas Wahlgren, 56, Pernilla Wahlgren, 53, och Linus Wahlgren, 44.

Till skillnad från resten av familjemedlemmarna har Peter valt att leva ett liv helt utanför rampljuset. De senaste åtta åren har han inte heller bott i Stockholm, där resten av hans familj bor. Peter flyttade nämligen upp till Stora Skedvi i Dalarna och drömmarna om ett hus vid vattnet blev verklighet.

– Det var skönt att säga upp sig. Jag var ganska less, men kravet var ett hus vid vatten, har Peter Wahlgren tidigare berättat om flytten för Östersunds-posten.

Det jobbar Peter Wahlgren med

Peters liv skiljer sig med andra ord en hel del från resten av hans familj och han är även den enda som inte sökt sig till nöjesvärlden för att underhålla. I nästan 30 år har Peter arbetat som valutahandlare, men för några år sedan bestämde han sig för att sadla om helt.

Annons

Nu jobbar han som brandman på deltid.

– I 27 år jobbade han på bank, och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet, har Christina Schollin tidigare berättat i SVT:s tv-program Skavlan.

År 2016 gifte sig Peter Wahlgren med Michaela Wahlgren och vid 51 års ålder fick Peter sitt första barn Hugo. Peter och Michaela är dock inte längre skrivna som ett gift par.

Peter Wahlgrens hus ska säljas

I somras fick Peter och Hugo finbesök av farmor Christina Schollin och farfar Hans Wahlgren. Christina visade då glatt upp på sina sociala medier hur Hugo tog hand om henne och serverade henne kaffe varje morgon.

Då kunde även Christinas följare se skymtar av Peters fina hus i Stora Skedvi där den stora lyxvillan ligger fint beläget vid Dalaälven. Men nu är det dags för Peter och Hugo att säga hej då till det stora vita huset, då det ska säljas.

”Villan har tre våningar och innehåller både matsal, vardagsrum, allrum, sovrum, gym och vinkällare. Man har bevarat flera detaljer såsom stuckaturer i taken på entréplan och vackra pardörrar med slipat glas”, skriver mäklaren Maria Björkman.

Så mycket kostar Peters hus

Lyxvillan ligger centralt i orten Stora Skedvi och i närheten finns både en mataffär, en grundskola, en pizzeria och det berömda Skedvi Bröd. Det är även nära till Falun, Borlänge och skidområdet Romme.

Utgångspriset för villan, och som har en tomtarea på hela 5 000 kvadratkilometer, är 6 500 000 kronor.

Vart Peter ska flytta nu återstår att se.

Så här ser huset ut!

PETER WAHLGRENS HUS
PETER WAHLGRENS HUS
PETER WAHLGRENS HUS
PETER WAHLGRENS HUS

Hänt har sökt Peter Wahlgren för en kommentar.

FOTO: Charles Hammarsten/TT, Patrik Persson

Annons