Christina Schollin avslöjande om sonen Peter – flyttat hem vid 58 års ålder

27 maj, 2022 
peter och christina schollin
Peter Wahlgren är den enda i familjen som valt ett liv utanför offentligheten.
Nu har han skiljt sig och flyttat hem till barndomshemmet.
Något som mamma Christina Schollin nu kan avslöja.
Annons
Se när Christina Schollin tatuerar sig
Se när Christina Schollin tatuerar sig

Stora delar av familjen Wahlgren har valt ett liv i det offentliga. Christina Schollin, 84, har gjort sig ett känt namn genom sitt skådespeleri och är fortfarande aktiv, just nu på Dramaten i Stockholm.

Christina är gift med maken Hans Wahlgren, 84, även han skådespelare. Tillsammans har de fyra barn – Peter Wahlgren, Niclas Wahlgren, Pernilla Wahlgren och Linus Wahlgren.

Den enda som egentligen har valt att leva ett liv helt utanför offentligheten är deras äldste son Peter.

– I 27 år jobbade han på bank, och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet, har Christina tidigare berättat i SVT:s talkshow Skavlan.

Peters karriärbyte och flytt till Dalarna

Efter alla år på bank så sadlade Peter om och blev istället brandman. I samband med detta gick flyttlasset till Stora Skedvi i Dalarna tillsammans med sin dåvarande fru Michaela Wahlgren. Något brodern Niclas berättat om i Bathina Philipsons podcast Bathina – en podcast.

Annons

– Han har ju jobbat för en stor bank som valutahandlare i, jag tror han höll på i 28 år, tills han flyttade. Han gifte sig, nu är han skild, han är misslyckad han med, sa Niclas och fortsatte:

– Han flyttade till Dalarna och där finns det ju inte någon storbank som man kan jobba på, han var ju trader, så han sadlade om och blev brandman. Så han är brandman idag.

Peters flytt hem till föräldrarna på Värmdö

Nu är paret skilda och flyttlasset har gått tillbaka till Stockholm för Peter och hans son Hugo.

Sanningen är den att både Peter och Hugo är skriva på hans föräldrars adress på Värmdö där de bott i 60 år och där alla barnen vuxit upp. Nu bekräftar Christina i en intervju med Expressen att Peter har flyttat in i gästhuset på gården.

– Men nu har han förlikat sig med det, och tycker att det har kommit till bättre användning när vår äldste son Peter har flyttat in där med sin sjuårige son. Och det är meningen att det huset ska vara ett extraboende för barn och barnbarn.

FOTO: Charles Hammarsten/TT/TV4

Annons