Idol 2023 marknadsföring banner

Därför firar Niclas och Peter Wahlgren inte jul ihop med familjen

28 dec, 2021 
Pernilla och Peter Wahlgren
Julen är en stor och viktig högtid i familjen Wahlgren.
I år saknades dock Peter Wahlgren, hur kommer det sig?
I Hanna Hedlund och Jessica Wahlgrens podcast Å andra sidan berättar Jessica sanningen om frånvaron.
Annons
Allt om Wahlgrensfamiljens okända bror Peter Wahlgren
Allt om Wahlgrensfamiljens okända bror Peter Wahlgren

Schlagerdrottningen Pernilla Wahlgren, 53, med den egna realityserien Wahlgrens värld, har tre bröder; Linus Wahlgren, 45, Niclas Wahlgren, 56, och Peter Wahlgren, 58.

Alla är barn till kända skådespelarparet Christina Schollin, 83, och Hans Wahlgren, 84. Många syskon, många barn och många barnbarn. Visst undrar man hur familjen får ihop julen?

Familjen Wahlgren-Schollin år 1987. Hela familjen, med undantag för Peter Wahlgren, syns i bild.
Familjen Wahlgren-Schollin år 1987. Hela familjen, med undantag för Peter Wahlgren, syns i bild.

Niclas Wahlgrens om barnen och Wahlgrens värld

Niclas Wahlgren har precis som sin syster levt ett liv i offentligheten. Som skådespelare, artist och som programledare.

För det mesta som det sistnämnda; programledare på radiokanalen NRJ.

– Man får inte förknippa Wahlgrens värld med att det handlar om alla Wahlgrenare. Det är Pernillas familj, den delen av Wahlgren, har Niclas tidigare sagt till Expressen.

Annons

Han har två barn från tidigare förhållanden; sonen Tim Wahlgren, 32, som han har tillsammans med Mia Bodén och sonen Kit Wahlgren, 10, som han har tillsammans med ex-frun och kända programledarkollegan Laila Bagge, 49.

Peter Wahlgren är den okända brodern i familjen Wahlgren

Peter Wahlgren har å andra sidan valt att leva ett liv utanför rampljuset. Han bor i Dalarna, i Stora Skedvi utanför Borlänge.

Men Peter har nyligen sålt lyxvillan, så var han planerar att bosätta sig nu är fortfarande osäkert. Peter levde tillsammans med frun Michaela Wahlgren, som han hade gemensamma sonen Hugo tillsammans med.

Förra året blev Peters skilsmässa från Michaela känd och i och med försäljningen av huset gissar vi att de inte längre bor tillsammans.

Här sjunger Linus Wahlgren, Peter Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso en låt till Christina Schollins under hennes 80-årsfest.
Här sjunger Linus Wahlgren, Peter Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso en låt till Christina Schollins under hennes 80-årsfest.

Därför är Niclas och Peter inte med familjen på julafton

Nu har Jessica Wahlgren, 46, tidigare gift med brodern Linus Wahlgren och en nära vän till Pernilla Wahlgren, uttalat sig om hur julfirandet i släkten går till. Och om Niclas och Peters närvaro... eller icke närvaro.

Annons

I podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan, som Jessica har tillsammans med artisten Hanna Hedlund, 46, pratades det förra veckan mycket om julen.

– Kan inte du berätta hur ni brukar fira jul?, frågar Hanna.

– Vi firar alltid Pernilla först på morgonen, eftersom hon fyller år på julafton, säger Jessica om före detta svägerskan.

Hon fortsätter med att berätta hur firandet går till:

– Det är klassisk jul. Alla hjälps åt i köket. Man är antingen på Lagnö eller hos Pernilla, berättar hon.

– Pernilla, Linus, Hans och Christina är alltid med. Vissa år är Niclas med och vissa år är Peter med, andra år inte. Ibland är vi allihopa, alla syskonen.

Anledningen till att Niclas och Peter inte är med och firar alla år är troligtvis för att det kan vara knivigt att få ihop logistiken kring julafton. I år var dock Niclas Wahlgren med på julfirandet och den enda som saknades var Peter.

Annons

FOTO: Karin Törnblom/TT, Charles Hammarsten/TT

Annons