Så är Anders Engbergs relation till ex-hustrun Lotta Engberg idag

Lotta Engberg

Det är nästan 30 år sedan Lotta Engberg och ex-maken Anders Engberg valde att gå skilda vägar.
Nu avslöjar ex-maken hur deras relation ser ut idag.
– Alla uppbrott har väl sina efterbörder, säger han.
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga
Slå på ljud

Det var nästan 40 år sedan artisten och tv-profilen Lotta Engberg, 57, träffade ex-maken Anders Engberg, 69, när de båda körade bakom bröderna Herreys i Eurovision Song Contest.

Två år senare gifte de sig och fick tillsammans döttrarna Amanda, 32, och Malin, 34. Men efter flera år tillsammans så bestämde ex-paret sig för att gå skilda vägar 1994. Efter att Lotta Engberg och Anders Engberg valt att separera så träffade programledaren kärleken på nytt i sin manager Patrik Ehlersson, 56. I hela 16 år var de två gifta, men 2015 ansökte de om skilsmässa, detta efter att relationen övergått i vänskap.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anders Engbergs ord om Lottas relation med doktor Mikael

Sedan dess har Lotta Engberg inte haft någon ny relation – förrän nu. Under 2020 fann hon nämligen kärleken på nytt i tv-profilen och överläkaren Mikael Sandström, 62. Allt började med att Lotta Engberg berättade i en intervju att hon hade ett gott öga för tv-läkaren och var nyfiken på honom – och resten är historia. Nu är de ett av Sveriges mest omskrivna par, och folk runtom i landet verkar inte få nog av dem.

En som inte har undgått att Lotta Engberg har funnit kärleken på nytt är hennes ex-man Anders Engberg som i en intervju med Hänt berättat om sin glädje för Lotta Engbergs skull.

– Jättekul för henne tycker jag. Jag önskar henne verkligen all lycka, sa han då och berättade också att han inte hunnit träffa Mikael Sandström än, men att han hoppas att få göra det snart.

Så är ex-makarnas relation idag

Det har nu gått nästan 30 år sedan Lotta Engberg och Anders Engberg valde att separera och deras båda liv har tagit olika vägar. Men trots det så har de fortfarande en fin relation till varandra. Nu väljer Anders Engberg att berätta om ex-makarnas relation idag.

– Vi har ju den allra bästa relationen. Vi umgås ju inte dagligen eftersom hon bor ju inte på samma ställe. Hon har sitt och jag har mitt. Vi har ju barnen ihop givetvis då, och barnbarnen då. Vi har jättebra kontakt, inga konstigheter, säger han och fortsätter:

– Alla uppbrott har väl sina efterbörder, så är det väl alltid. Och vissa går lite fortare och en del kommer aldrig överens och några blir bästa kompisar. Jag kan väl säga att i vårt fall så blev vi bästa kompisar, om man ska se det så.

FOTO: Roger Tillberg/TTANDERS YLANDER / GT / TT

LÄS OCKSÅ: Därför slutar doktor Mikael Sandström som läkare – efter 35 år

LÄS OCKSÅ: Carina Bergs namnavslöjande för ofödda dottern

FRÅN FÖRSTASIDAN