TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Doktor Mikaels plötsliga avslöjande om relationen med Lotta Engberg

16 feb, 2021 
Mikael Sandström och Lotta Engberg verkar verkligen gilla varandra – men de älskar inte varandra, är Mikael tydlig med.
– Jag älskar dig nästan, kan jag säga. För det gör jag inte än, säger han i Tillsammans med Strömstedts.
Annons
5 anledningar att älska Mikael SandströmBrand logo
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Det var under sommaren som programledaren Lotta Engberg och TV4-profilen Mikael ”Soldoktorn” Sandström gick ut offentligt med att de var ett par – efter en längre tid av öppet flirtande i olika medier.

Sedan dess har allt gått fort och nyligen gick paret ut med beskedet att de köpt ett hus tillsammans, för att slippa ha ett distansförhållande, då doktorn bor i Hallstahammar och Lotta i Göteborg.

Till Expressen har Mikael sagt att huset ligger i Göteborg.

– Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg, sa han då och la till:

– Vi har faktiskt köpt ett hus.

Tydliga markeringen

I premiäravsnittet av TV4:s Tillsammans med Strömstedts medverkar Lotta och Mikael och blir intervjuade av Niklas och Jenny Strömstedt. I avsnittet pratar de en hel del om kärlek och relationer med olika kändispar och hur de löser sin vardag och olika relationsproblem.

I detta avsnitt säger Mikael något som Jenny tycker är lite väl hårt, så hon till och med skojar om att han måste tänka sig för innan han säger för mycket.

Annons

Det är när Mikael säger att de inte är kära, utan bara förälskade som Jenny reagerar. Mikael säger att han inte älskar Lotta ännu.

– Hon är förälskad, detta är inte kärlek. Jag älskar dig, nästan kan jag säga. För det gör jag inte än, för det är för tidigt.

– Du säger att Lotta är i en förälskelse-fas, är det någon slags sjukdom?, undrar Niklas.

– Nej det är ingen sjukdom, men man tappar omdömet fullständigt.

– Förälskelsefasen är nog i 17-18 månader i snitt. Tillräckligt länge för att bli gravid, föda och bli gravid igen.

Hintar om att Lotta blev förälskad fortare

Mikael säger att det är olika lång tid man är förälskad beroende på vad för slags art man pratar om, han ger exempel på hur länge fiskmåsar och hundar är förälskade.

– För människor brukar det gå över efter tolv till arton månader. Han säger även att Lottas förälskelse kommer gå över tidigare än hans.

– Hon ligger ett halvår före. Jag är en slow starter och tveksam.

Annons

Jenny avbryter då:

– Var försiktig med vad du säger nu.

Mikael svarar då med att förklara sig:

– Jag har av lite olika anledningar i många år trott att de bästa i livet ligger bakom mig. Jag har vart övertygad, jag har varit singel i tretton år och tänkt ”fine det bästa i livet är borta men de behöver inte va dåligt för det”.

– Så har jag i tio år bott i en stor villa och funnit mig så och sen nu kanske det inte är så, säger han och kramar Lotta.

Annons