LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rolf Lassgård skiljer sig efter 38 år med hustrun Birgitta Lassgård

22 mar, 2021 
Rolf Lassgård
Rolf och Birgitta Lassgård skiljer sig – efter hela 38 år som äkta makar.
Det forna paret ansökte om skilsmässa
i februari i år, enligt handlingar i Gävle tingsrätt.
Annons
Kändisarna som bröt förlovningen precis innan bröllopetBrand logo
Kändisarna som bröt förlovningen precis innan bröllopet

Rolf Lassgård, 65, och Birgitta Lassgård, 66, skiljer sig, enligt handlingar i Gävle tingsrätt, som bekräftade parets ansökan om skilsmässa tidigare i år. Rolf Lassgård och Birgitta Lassgård träffades första gången på Skånska teatern i Landskrona där han spelade rollen som Puck i En midsommarnattsdröm.

Gifte sig på 1980-talet och flyttade till Gävle – varit gifta i 38 år

Rolf Lassgård och Birgitta Lassgård har varit gifta i hela 38 år och tillsammans har de två döttrar och en son. Under årens gång har Lassgårds barn Ida, Hanne och Anton synts med honom på diverse olika offentliga sammanhang.

Rolf Lassgård har även även tre barnbarn tillsammans med Birgitta. De två gifte sig på 80-talet, närmre bestämt 1982. De forna makarna har bott i Gävle i snart 17 år, då de flyttade dit till en villa år 2004. Utöver att leva familjeliv med Birgitta så har Rolf bollat en succé-karriär och är en av Sveriges mest folkära skådepelare.

Annons

Rolf Lassgård fick nämligen sitt stora genombrott som skådespelare i Min store tjocke far år 1992. Filmen gav honom Guldbaggen för bästa manliga huvudroll och efter det har ytterligare nomineringar och priser bara trillat in.

Genom åren har Lassgård gjort många stora roller, men den som många nog förknippar honom med allra mest är rollen som polisen Erik Bäckström i filmerna och serien Jägarna. Han har även gjort rollen som Kurt Wallander i kriminaldramat Wallander, och spelat Ove i den prisbelönta långfilmen En man som heter Ove. För rollen som Ove vann han igen Guldbaggen för bästa manliga huvudroll 2015.

Rolf Lassgård är aktuell i säsong två av Jägarna på Cmore

För 25 år sedan visades filmen Jägarna för första gången. Filmen blev en klassiker och har sedan fått en originalserie och uppföljare på Cmore.

Rolf Lassgård är nu åter aktuell i serien Jägarna. Denna säsong kommer tittarna att få följa Erik Bäckström igen, när han tar sig an ett fall. Ett fall som helt och hållet vänder upp och ned på hans lugna vardag och vad som är sant, eller inte sant.

Förutom att vara aktuell i Jägarna säsong två så medverkar han även i säsong två av den populära norska serien Exit. Han har även hyllats för sin huvudroll i dramakomedi-filmen Min pappa Marianne som hade premiär för ett år sedan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, ORRE PONTUS/Aftonbladet

Annons