Anders Bagge om hetsiga bråket med frun Johanna Lind Bagge

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge.
NU GRATIS

Möt Idol-aktuelle Anders Bagge i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Bråket med Johanna: ”Räcker inte som tröst”.
✔︎ Viktraset – så förändrade han livet.
✔︎ Fåfängan – utseendedetaljen han måste fixa.

Är allt guld och gröna skogar för Anders Bagge, 52? Här visar han upp en lite mörkare sida.

Anders Bagge.
TT.

Du ville göra den här intervjun klockan nio på morgonen, vi vet att du sagt till oss tidigare att du jobbar sent och sover länge på morgnarna?

– Det var så tidigare, men det har förändrats sedan jag bytte livsstil för ett tag sedan. Det har blivit helt tvärt­om. Jag somnar bra varje kväll, runt elva-halv tolv och det är skönt. Hundarna ska ju upp sex-halvsju så man måste gå upp.

Är du fåfäng och hur artar sig det i så fall?

– När jag går hemma och skrotar hemma, och jag skrotar väldigt mycket i min trädgård, då är jag inte alls fåfäng. Jag har inte orangea strumpor, kalsonger och tröja för att det ska matcha, så fåfäng är jag inte. Men skägget är kul att fixa, att det har en jämn färg i och med att det är gråsprängt annars. Jag tycker inte det är fel att killar kan göra sig fina nu för tiden. Det är lite 40-tal att det enda mannen kan göra för att känna sig fin är att ta på sig en gå bort-parfym. Så svaret är ja, men lagom på frågan.

✔︎ Vem är Anders Bagge?

Ålder: 52.
Bor: Färingsö.
Familj: Hustrun Johanna Lind Bagge, 48, Johannas son Daniel, 20, hundarna Ebba, Karin, Selma, Iris, Sonja och katten Smilla.
God egenskap: Matlagning, är det en egenskap?
Dålig egenskap: Tålamodet är jättedåligt, det är kopplat till min ADHD. Jag har inte tid att vänta!
Gillar: Min hustru.
Ogillar: Om min hustru lämnar mig.
Favoriträtt: Husmanskost i alla dess former.
Favoritdryck: Vatten.
Kändismerit: Nästan krockat med Drottningholms slott. Jag blev uppringd av Madonna. Det var som att bli uppringd av tomten, det händer liksom inte. Jag blev så paff att det svartnade för ögonen. Jag höll på att köra rakt in till vänster in i slottet. Man kan säga att jag pratade med en drottning och höll på att köra ihjäl en annan drottning – samma dag, (skratt).

”Idol” har dragit igång. Är du nöjd med säsongen så här långt?

– Jag är jättenöjd! Varje år är det nya sökanden och det är en reality som har nya deltagare. Det är som ”Morden i Sandhamn”, det kommer nya saker hela tiden. Vi i juryn sitter ju bara på läktaren, det är upp till deltagarna att leverera och det har utvecklats något kopiöst. Idag kommer de med en plan, som ett litet företag. De har egen Youtube­kanal, Instagram och Tiktok. Det är kul att se hur företagsamma de är och det är en enorm skillnad mot förr om åren.

Du kämpar på med hälsan och väl­befinnandet med Aftonbladets Wellobe. Hur går det?

– Det går bra. Jag äter inte en massa knäck längre eller kakor till kaffet. Jag gör inte det längre, men det kunde det bli tidigare. Jag äter inte heller tills jag blir supermätt så jag flämtar. Jag äter flera gånger om dagen och långsammare. Jag äter lika mycket som tidigare, men inte lika onyttigt. Det är den stora skillnaden. Istället för potatis kanske jag äter blomkål och röd­betor och vitkål. Det blev också gärna en fet sås till, nu blir det en lätt vinaigrette istället. Jag äter också mycket färdigrätter, det finns ett företag som gör dillkött, oj, vad den är god. Jag har säkert ätit fyrtio stycken. Jag kan säga att det här är den bästa investeringen jag gjort i mig själv. Det är inte bara en vikt­resa, det är en livsresa för att bli världens bästa Bagge.

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge.

Johanna och Anders gifte sig sommaren 2018.

Patrik C Österberg / IBL

Vad har du för guilty pleasure i matväg?

– Haha! Jag säger nog hallon­grottor, ni vet de med den där hallonsmeten i mitten som fastnar i framtänderna. Jag gick loss på hallongrottor redan när jag var liten hemma hos mormor. Sedan är jag en sucker för Daim, en kall vit Daim som legat i frysen i en månad! Choklad ska vara iskall, sedan ska man göra den varm med munnen.

Mest stolt över vad du har gjort?

– Jag är nog stolt över att jag kämpade och var med och startade Dream Music Academy en gång i världen och jag fick ett otroligt stöd av härliga Ulla Sjöström som driver Musikmakarna. Sedan vigde hon mig och Johanna. Jag är också stolt över alla min fina vänner som jag har i vått och torrt när det blåser.

Anders Bagge om bråken med Johanna

Är det något du ångrar i din karriär?

– Jag lever i nuet och går vidare. Det finns inte en människa som inte har gjort något den ångrar. Men det enda man kan göra är förändring och lära sig av misstagen. Jag är ett typexempel på en person som måste bränna mig på spisplattan både två och tre gånger innan jag fattar att den är varm.

Du har en väldokumenterad kärlek till hundar. Föredrar du vovvar framför människor?

– (Lång tystnad) Jag säger så här och så låter jag resten vara osagt, kommer det någon gående med en hund, vem är det jag hälsar på först? Jag låter tystnaden tala...

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge.

Anders Bagge tillsammans med jury-kollegorna i Idol: Kishti Tomita, Nikki Amini, Alexander Kronlund.

TT.

Du och Johanna firade nyligen två år som gifta, hur firades dagen?

– Som två entreprenörer så firades dagen med hundarna på dagen, vi tog lite extra tid med dem. De var ju också med i kyrkan när vi gifte oss. Sedan firade vi med att prata om den stora dagen, vad var det egentligen som gjorde att vi gifte oss. Lite som en reflektion, sedan insåg jag under middagen att jag skulle kunna fria till Johanna igen. Jag insåg också under middagen att jag ångrar ingenting, jag har samma känslor kvar. Sedan åt vi italiensk middag i Gamla Stan på ett mysigt ställe, det var fantastiskt! Det var lite Lady och Lufsen-vibbar och sådant gillar vi.

Hur är det att vara gift med Johanna?

– Hon jobbar mycket om man ska nämna något negativt, men så är det att vara gift med en entreprenör. Men jag är likadan, jag jobbar också mycket. Att vara gift med Johanna är bra, vi skrattar och gråter, men mer av det förstnämnda. Vi njuter av livet. Varje dag känns som att vi kommer vidare i en väldigt bra bok. Jag har hittat rätt!

Händer att ni ryker ihop? Om vad i så fall?

– Gud ja! Alla ryker ihop. Det har att göra med att jag kan bli frustrerad när hon har intensiva perioder i det hon gör, det är oundvikligt när man är egen företagare. Men det gör att herr Bagge kan känna sig väldigt ensam när inte ens en hund räcker som tröst. Det är egentligen det som vi kan bli oense om. Sedan är det självklart så att ibland lyssnar inte hon och ibland lyssnar inte jag. Eller att jag är dålig på att förklara saker, jag är ofta tre steg längre fram i tanken, men jag blir bättre. Jag kommer att fortsätta utvecklas hela vägen in i trälådan och vara den allra bästa Baggen. Jag kommer inte levande härifrån så jag ska se till att jag är en glad emojisoul när jag åker upp i himlen.

LÄS OCKSÅ I PLUS: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna
LÄS OCKSÅ I PLUS: Hen tjänar mest i Idol – mer än Bagge


Foto: TT & TV4

SENASTE NYTT!