Robinson-Jessicas benbrott – bara dagar innan finalveckan

Närbild på Jessica till vänster. Deltagare ute på en flotte till höger.
Exklusivt

Robinson 2022 är bara ett avsnitt ifrån att kröna årets vinnare. Det är fyra deltagare kvar och en av dem är Jessica. Nu berättar hon för Hänt om sitt bakslag – bara dagar innan finalveckan.
0:41

Efter reklamen: Hör Filip berätta om ovanliga händelsen i Robinson: ”Jetskis och fotomodeller ”

(0:41)

Slå på ljud

Årets upplaga av Robinson är 45 minuter från att avgöras. Finalveckan har varit högdramatisk och vi har fått se starka spelare lämna programmet. Under andra dagen av finalveckan lämnade Peter Szabo, 31, som många såg som favorit till att vinna Robinson. Tävlingen efter fick Linn Lund, 32, lämna efter att inte ha lyckats lösa tre matematikekvationer snabbare än sina konkurrenter. Nu återstår det att se om Hanna Bergwall, 26, lyckas vinna över Henrik Appelberg, 45, i den avgörande duellen.

Jessica Jonasson, 40, är den enda från det ursprungliga Lag nord som är kvar i tävlingen. De andra tre kvar är Filip Johansson, 28, Desirée Renfors, 28 och Henrik. Nu berättar Jessica för Hänt om skadan hon fick dagen innan finalveckan.

Bonde-Filips tystnad efter uppbrottet väcker frågor: ”Ursäkta?”

Robinson-Jessica om sin skadan

Inför sista örådet innan finalveckan fick rucklet och högborgen välja två personer var som skulle delta i immunitetstävlingen. Tävlingen utspelade sig på en flotte där de skulle samla pusselbitar, gå över en balansgång och sedan bygga ett pussel. När Jessica går över balansgången går det mycket långsammare än för resten av deltagarna. I synken berättar hon att det är på grund av att hon är höjdrädd. Men nu berättar hon den riktiga orsaken för Hänt – att hon hade brutit tån.

– Vi blev ju körda ut med båt till de här flottarna och jag halkade i båten och då hade jag uppenbarligen inga skor på mig och då drog jag in foten i durken liksom i båten. Så jag hade svårt att stå på flotten för jag hade så ont men sen var det bara att stå på flotten uppenbarligen för att tävlingen skulle starta, säger hon.

Fick du ingen hjälp då?

– Innan tävlingarna drar igång så går det åt väldigt mycket tid för kamerarigg framför allt när det är vattentävlingar så det finns väldigt mycket tid som går åt att kameran ska riggas, man får vänta väldigt mycket och så går man igenom tävlingarna väldigt väldigt noga, ställer mycket frågor så när man väl ska dra igång så drar man igång det finns inget utrymme för frakturer uppenbarligen, säger Jessica till Hänt.

Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

Se klippet här!

Jessica om smärtan efteråt

Även om Jessica gjorde alla fysiska moment långsammare än resten lyckades hon komma ikapp och vinna tävlingen under pusselmomentet.

– Jag var ju bara glad när jag hade vunnit. Jag såg ju inte så jätteglad ut när jag vann, men jag var mest bara glad över att jag kunde sätta mig ner så jag satte mig ner det första jag gjorde och det är därför jag sitter ner när de andra håller på att pussla vidare. Det gjorde så ont då.

Vidare berättar hon om smärtan efter tävlingen och att det krävdes tejpning och skor för att mildra smärtan.

– Så efter tävlingen så tejpades ju min fot, eller min tå då, och så fick jag ha på mig skor. Och när jag hade på mig skor så kändes det okej att liksom gå och springa och sådär liksom även om det gjorde ont då för då var det att vikten fördelades jämnare, avslutar Jessica.

Friar till sin flickvän med oväntad flashmob-dans

Se klippet här!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!