Vem är Riddaren i Masked Singer Sverige 2022? Här är alla ledtrådar

Riddaren i Masked singer Sverige 2022

Masked Singer Sverige 2022 är tillbaka på TV4 med en ny säsong! Expertpanelen ska återigen gissa vilka kändisar som gömmer sig under alla sagolika masker.
Här är alla ledtrådar om Riddaren!
1:20

Efter reklamen: Här är de första ledtrådarna på deltagarna i Masked Singer Sverige 2022

(1:20)

Succéprogrammet Masked Singer Sverige är äntligen tillbaka på TV4! Den stora gissningsleken slog igenom rejält redan vid premiären av säsong 1 förra året. Med andra ord kom det inte som en överraskning när TV4 avslöjade att det blev en andra säsong av succén.

I programmet tävlar ett gäng kändisar med sina olika sångframträdanden på scen samtidigt som de är iklädda en varsin sagolik mask. En kompetent expertpanel ska med hjälp av några ledtrådar gissa vilka kändisar som gömmer sig under vilken mask. Och i slutet av varje avsnitt är det en kändis som ryker från tävlingen. I och med att en deltagare blir tvungen att lämna tävlingen, så ska den även ta av sig sin mask och avslöja sin identitet!

Det är så pass hemligt vilka kändisar som medverkar att inte ens programledaren David Hellenius har någon som helst aning.

Vilka är i expertpanelen i Masked Singer Sverige 2022?

Förra året i den första säsongen var det Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren som satt i expertpanelen. Det är samma drömkvartett som även i år ska försöka lista ut med hjälp av ledtrådarna vilka kändisar som tävlar i programmet.

Vem är Riddaren? Alla ledtrådar

Vem är det som döljer sig under Riddaren-masken?

Det här säger alla ledtrådar om Riddaren:

Avsnitt 1

Riddarens egna beskrivning:

– Här har ni mig, Riddaren! Är jag en sorglig skepnad som donkey shot? Eller är jag en munter narr? Skillnaden är kanske inte så stor. Jag är något av en dubbelspelare. Jag har antagit det här uppdraget utan några tankar på pokalen för att behaga en fager prinsessa. Jag har haft färgstarka följeslagare förut, men ingen som min vän påfågeln. Och han lever inte med lånta fjädrar. Alla riddare har ett kall och mitt hittade jag tidigt. Det var en tidsresa bakåt som visade mig vad jag skulle göra som vuxen och resan dit tog mig till andra sidan över Atlanten. Även om jag är riddare så blev jag aldrig med borg. Jag längtade efter en inrutad tillvaro och det fick jag. Jag gjorde det på ett helt eget sätt.

– Jag har många strängar på min lyra. Visade självaste kungen vad jag var kapabel till i hans egen hall. Inte konstigt att jag sen gjorde succé i Sveriges St Tropez. Och skaffade mig samma titel som burken. Den här riddaren har alltid gått sin egen väg och det tänker jag fortsätta med!

Låt:

Robin Williams – My way (A mi manera)

Möjliga ledtrådar:

Målning med en anka, prinsessa, bil i brand, hårfön, nummer 8, konservburk

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: – Det var väldigt mycket med tennis. Har Mats Wilander kommit tillbaka?

Felix Herngren: – Det kan ju vara Jonas Björkman faktiskt. Eller kan det vara Micael Bydén?

Nour El-Refai: – Jag tänkte på en man som jag kopplar till fåglar och det är Tareq Taylor. Han är väldigt bra på att laga kyckling. Han lagar även mat i Stjärnorna på slottet och det är ju någon slags borg.

Måns Zelmerlöw: – Jag var först inne på att det kunde vara paret Batra. Det kan vara en padelhall och kungen kan vara Zlatan? Någon som spöat Zlatan är Peter Jihde.

En sista ledtråd:

En bokhylla.

– Är det här dina böcker Riddaren?, frågar David Hellenius.

– På sätt och vis handlar böckerna om min historia.

Böcker i bokhyllan: Skriet från vildmarken, Varghunden, Sherlock Holmes, Paddington och ”Dagbok Måns Zelmerlöw 2001 Top secret”.

Utdrag från dagboken: ”Vi har jättekul på skolresan. Alla kör på fel sida och man sitter bak och fram i taxibilarna. En dag tänker jag bli ihop med en tjej som bor här och flytta hit. Men jag har ju inte ens en tjej än. Hur får man en sån?”.

Avsnitt 3

Riddarens egna beskrivning:

– Der här rankar jag som något av det roligaste jag gjort, och då är jag ändå inte här för att ta hem spelet, den här gången! Jag tar det här lite mer på volley. Kanske jag lever i fel tid? Jag känner mig ibland dåligt rustad för dagens samhälle. Det var bättre när jag hade nätet framför mig, säger Riddaren i programmet och fortsätter:

– Den titeln jag fick har jag aldrig strävat efter. Men den har gett mig ära och berömmelse, och en hel del priser! Även om jag aldrig har fightats om den ädlaste medaljen. Min karriär har såväl blomstrat som gått utför. Jag har både ställt frågorna, och gett svaren. På senare år har familjeband blivit allt viktigare för mig. Ibland känns det som jag har kolluderat genom livet. Det kanske är inget ni fattar i ett nafs. En riddare måste fortsätta följa sitt hjärta även om det innebär att han en dag går under.

Låt:

Celine Dion – My heart will go on

Möjliga ledtrådar:

Flygande tefat, tennisbollar, badmintonracket, tåg

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: – Jag är fortfarande inne på att det är någon sportprofil. Jag gissar på Jesper Blomqvist. Men kanske också Bingo Rimér?

Felix Herngren: – Jag är inne på en person som är lite ”stormagad”. Edward Blom.

Nour El-Refai: – Johan Glans.

Måns Zelmerlöw: – Jag tror detta är Anders Järryd.

Riddarens tre påståenden – två är sanna och ett är falskt

  • Den viktigaste fågeln i mitt liv är Kalle Anka
  • Jag har tävlat mot Ingemar Stenmark, fast inte på snö
  • Jag har hånglat med en i panelen

Avsnitt 5

Riddarens egna beskrivning:

– Förra gången kände jag att jag fick en revansch på scenen. Hittills har jag skrattat gott åt några av panelens gissningar. Än så länge känner jag mig ganska säker. Den här riddaren har aldrig haft en borg som hem. Men jag har bedrivit en mystisk verksamhet innanför tjocka murar. Jag blev aldrig riktigt bra på det. Då hade jag blivit tvungen att tillbringa lite mer än 1,14 år, enligt den teori jag bollade med. En speciell dräkt gav mig mitt första genombrott tillsammans med en vapendragare som jag firade triumfer med. Vi är fortfarande nära, säger Riddaren i programmet och fortsätter:

– Jag har haft en nyckelposition och började en karriär som kunde gjort mig förmögen. Men jag fattade att jag valt fel bransch när jag ”ank-lagades” för att vara en dum agent. Om ni inte förstår vem den här riddaren här så är ni i min situation. Jag har knappt förstått det själv! Men jag är alltid lösningen på spåret. Hoppas ni inte är det! Nu väntar nästa uppdrag. Jag har ibland känt mig fångad, men nu ska jag slå mig fri!

Låt:

Slå dig fri från filmen Frost

Möjliga ledtrådar:

Datorspel, borg, fyra hjärtan, kassaskåp, anka

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – Politikens värld? Vi har ju en före detta justitieminister som även är jurist. Jag tänker på Thomas Bodström.

Pernilla Wahlgren: – Jag tänker på någon som jobbar innanför tjocka murar där det händer mystiska saker och man samlar nycklar, det är ju Gunde Svan.

Nour El-Refai: – Jag tror att det är Johan Glans.

Felix Herngren: – Det har varit mycket snack om På spåret, och då tänker jag att det kanske är Björn Hellberg. Sen tänkte jag också, om det kan vara Fredrik Wikingsson?

Smygfilmade ledtrådar

Spelar padel med Nassim Al Fakir

– Det känns inte som att de ser vem jag verkligen är?, säger Riddaren till Nassim.

Nassim svarar:

– Nej, jag fattar. Men det är ju det som är meningen i för sig. Men dåligt jag vet.

– Jag trodde det var en sångtävling? Som den jag var med i förra gången, säger Riddaren.

– Jaha, jag hade ingen aning. Vadå, vann du den?, undrar Nassim.

– Nej, tyvärr. Då hade jag en annan roll, svarar Riddaren.

Riddaren avslöjades – Peter Magnusson gömde sig bakom masken

Riddaren åkte ut ur tävlingen i det femte avsnittet av Masked singer, efter en Face off-duell mot Trollkarlen. Det visade sig att det var skådespelaren Peter Magnusson som var gömd bakom Riddaren-masken.

Här förklaras ledtrådarna:

  • Peter har spelat fotbollsspelare i filmen 10 000 timmar, vilket är 1,14 år.

  • ”En speciellt dräkt gav Riddaren ett genombrott med en vapendragare” – Peter slog igenom i tv-programmet Pyjamas tillsammans med David Hellenius

  • ”Riddaren fick träffa kungen” – Peter har träffat kungen, men har även spelat kungen i tv-programmet Hey Baberiba

  • ”Riddarens vapensköld tillhör Bjölbojätten” – Där många hette Magnusson, till exempel Jan Guillous fiktiva riddaren Arn.

  • ”Haft samma titel som Burken” – Leif ”Burken” Björklund skrev låten Hey Baberiba.

– Jag har jobbat med någon form har underhållning i drygt 20 år. Och man kan bli lie trött på sig själv. Här tänker jag att man kanske inte blir det på samma sätt, säger Peter Magnusson i programmet och fortsätter:

– Det här programmet är ju ganska speciellt. Man klär ut sig och så. Det är lite larvigt och jag tycker det är kul med larv.

Riddaren i Masked Singer Sverige 2022

Riddaren.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Artikeln uppdateras med nya ledtrådar efter varje program som maskerade personen nämns.

Måns Zelmerlöws avslöjande om Pernilla Wahlgrens ex-svärmor

Se klippet här!

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

SENASTE NYTT!