Renée Nyberg ryter ifrån mot hatet från tittarna under graviditeten

Renée Nyberg

1994 blev Renée Nyberg gravid för första gången.
I podcasten TV-fabriken berättar hon för programledaren Fredik Ralstrand om hatet från tittarna.
– Det är fan helt sjukt, säger hon.

Programledaren Renée Nyberg, 55, är en av TV4:s mest älskade profiler och hon har ett antal stora programformat i bagaget.

Just nu är hon aktuell med tävlingsprogrammet Bytt är bytt, där hon syns tillsammans med antikexperten Li Pamp, 49.

I januari 2022 har dessutom det älskade programmet Renées brygga säsong 8 premiär. Här bjuder Renée in kända gäster för samtal på sin sommarbrygga. Lite härlig värme så här i vintermörkret!

Pernillas ärliga ord om sonen Olivers personlighet

Renée Nyberg och maken David Hellenius – så lever TV4-paret

Renées kärleksliv då? Jo, som många vet så gifte sig Renée med en annan känd tv-profil år 2009, nämligen David Hellenius, 47.

Men faktum är att det idag folkkära och stabila kändisparet hade en ganska knackig start. De träffades år 2002, när duon programledde Slussen tillsammans. Då var Renée gift med Jan Zachrisson, 61, som hon skilde sig ifrån ett år senare.

Renée och Jan har två gemensamma barn, dottern Emma Zachrisson, 26, och sonen Tom Zachrisson, 21. Tillsammans med David har Renée en son, Leo Hellenius, 15.

Renée Nyberg med barnen Emma och Tom på biopremiär år 2006.

Renée Nyberg med barnen Emma och Tom på biopremiär år 2006.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Idag har både Renée och David framgångsrika karriärer. De är båda ständigt aktuella med att programleda olika stora format på TV4.

År 2020 belönades de båda med det prestigefulla tv-priset Kristallen. David förför bästa manliga programledare och Renée för bästa kvinnliga programledare. Ett power couple av rang alltså!

Men de har såklart även tid för kärleken. Något som de bland annat passar på att njuta av under ledighet och semester.

Renée Nyberg och David Hellenius tog emot pris för bästa manliga respektive kvinnliga programledare på tv-galan Kristallen år 2020.

Renée Nyberg och David Hellenius tog emot pris för bästa manliga respektive kvinnliga programledare på tv-galan Kristallen år 2020.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT
Backis stora steg med Evelina – nya bilden visar

Renée Nyberg berättar om graviditeten i nytt poddavsnitt

I dagarna släpptes ett rykande färskt avsnitt av podden TV-fabriken. Poddens programledare Fredrik Ralstrand, 39, intervjuar kända och okända tv-profiler och i avsnittet från den 1 januari 2022 gästar ingen mindre än Renée Nyberg.

I avsnittet berättar hon nu om den negativa uppståndelsen kring hennes graviditet, när hon väntade sitt första barn, dottern Emma.

– Det som hände var att jag blev gravid där i slutet av Stora famen, var gravid… och det skapade stor uppståndelse den här tiden 1994, säger Renée.

– ”Hur kan man gå omkring i tv och vara tjock och gravid?” Det blev dagens tistel och allt möjligt. Tack och lov var det här före social medier. Det är fan helt sjukt, säger hon och fortsätter med att berätta om vilket grupp som stod för den negativa kommentarsstormen:

– Tanter blir upprörda över saker som är helt obegripliga.

– Vad var invändningen?, frågar Fredik.

– Jag vet inte, att jag var tjock, eller? Att jag hade den här magen, att det inte passade?

– Att du jobbade?, säger Fredrik.

– Ja det var det nog!, utbrister Renée Nyberg.

LÄS OCKSÅ: Renée Nyberg om planerna att leda Efter fem med Tilde de Paula Eby

LÄS OCKSÅ: Leo Hellenius oigenkännlig – nya bilden på David och Renées son

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!