LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Asiatou Touray om regelbrottet i Farmen 2023: ”Ingen agerade”

22 mar, 2023 
FARMEN 2023
Två Farmen-deltagare ska ha uttryckt sig rasistiskt under inspelningen av årets upplaga av TV4-programmet.
För Hänt berättar Asiatou Touray om händelsen.
– Ingen gick vidare med det, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Viktor Bergström om tuffa natten i Farmen 2023Brand logo
Viktor Bergström om tuffa natten i Farmen 2023

Farmen 2023 är över och det har varit en spännande säsong som har sänts under vintern. I finalen var det Tora Brandström, 24, och Nebil Davidsson, 39, som gjorde upp om titeln årets farmare och en halv miljon kronor. När vinnaren var korad stod det klart att Nebil vunnit säsongen.

Okända konflikten i Farmen 2023: ”Använde n-ordet”

Även om programmet är över så kommer det nu fram ytterligare detaljer gällande vad som försiggick bakom kulisserna. För Hänt berättar deltagaren Asiatou Touray, 29, att kränkande språkbruk ska ha förekommit under inspelningarna – något som Aftonbladet var först att rapportera om.

– De kallade inte mig för N-ordet, men två deltagare nämnde det ordet som att det var vanligt och de satt och pratade och skämtade om det. Det här var när vi satt vid matbordet och åt.

Annons

Hur tänker du kring det? Reagerade ingen?

– Nej, alltså jag sa ju ifrån direkt, men då vägrade den personen som startade det ta till sig och försöka förklara varför han tycker det är okej att han kan säga så. Då var allihopa helt tysta bara, men Eddie och Christoffer sa ifrån och sa att de skulle respektera vad jag säger.

Produktionen agerade alltså inte?

– Nej, ingen agerade. Jag sa ju det till produktionen men ingen gick vidare med det. Jag sa det inte direkt heller för jag tänkte ju liksom att jag inte ville lägga en offerkofta så att någon skulle bli diskvalificerad eller så. Så jag försökte hålla det men sedan så kände jag ändå att jag borde säga någonting eftersom det inte ska vara någonting som borde få fortsätta, säger Asiatou till Hänt.

Till en början ville Asiatou egentligen inte flagga för produktionen, men till slut kände hon att det var ett måste. Hon menar att de då ska ha frågat hur hon kände när ordet sades och hur hon kände nu.

Annons

– De frågade bara och så undrade de varför jag inte hade sagt det tidigare. Då förklarade jag varför jag inte ville säga innan och då frågade de hur jag kände då. Då sa jag att jag mår bra, det har inte påverkat mig på det sättet, jag kände bara liksom att det var fel att man kunde känna att man har rätt att säga så. Det är ju absolut inte okej, säger Asiatou.

Hur är det mellan er idag då?

– Nu så är det ju cool. Den ena av de här två kom ju och bad om ursäkt så det är ju cool mellan mig och den personen, berättar Asiatou.

Deltagarnas reaktioner efter händelsen i Farmen: ”Jätteupprörd”

När Hänt når Eddie Gecer, 47, berättar han hur han ser på situationen.

– Det var fel. Det filmades inte. Det började med att en sa något korkat och berättade en historia om det och använde det ordet. Sedan skulle den andra också berätta en historia. Då hade Asiatou redan sagt att det inte är okej, och jag sa också ”det är inte okej”. Men så gick det fem-sex minuter och så berättar en annan en historia och gör samma sak, säger Eddie och fortsätter:

– Det blev en ursäkt där och då och sedan stannade det där.

Men det var inget snack om att de här personerna skulle lämna, för det klassas väl ändå som regelbrott?

– Jag vet bara att hon gick och sa det men jag vet inte mer vad som hände, säger Eddie.

Det har tidigare uppstått liknande situationer i andra TV4-program där deltagare tvingats lämna programmet på grund av att ordvalet i fråga har klassats som ett regelbrott.

Hänt har utan framgång sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons