Rania Shemoun Olssons sorg efter dödsfallet i familjen

Rania Shemoun Olsson

Rania Shemoun Olsson syns dagligen i tv-rutan.
Nu delar hon med sig av sin privata sorg.
”Rösten brast”, skriver hon på Instagram.

Rania Shemoun Olsson, 45, är ett av Sveriges mest välkända tv-ansikten. Sedan flera år syns hon i TV4 Nyheterna och det händer även att hon hoppar in som programledare i Nyhetsmorgon. Hon har även bevakat kungafamiljen, vilket mynnade ut i dokumentären Kungahuset.

Yrket bjuder på en hel del skratt, men också många tårar, vilket Rania tidigare berättat för Hänt. Rania har själv erfarenhet av krig, då hon flydde med sin familj från Libanon när hon bara var tre år gammal.
– Vi får ju se massor av hemska bilder som vi inte kan visa tittarna. Vi går igenom dem men vi får alltid ta del av det värsta, sa hon till Hänt.

– Det är gråtattacker på jobbet men man får samla sig och försöka att inte få fram de där tårarna. I så fall får man göra det när man kommer hem istället.

LÄS MER: Tittarilska efter inslaget i TV4 Nyheterna

Väl hemma är det också viktigt att få stöd, och det får hon av sin familj, som består av maken Mattias Olsson och barnen Tigris och Irma.

– Vi kramas mycket där hemma.

Nu väljer Rania att berätta om sin egen sorg, och hur den drabbat familjen.

I dagarna publicerade hon ett inlägg på Instagram.

”Livets gång. Jorden snurrar vidare. Nyhetsmåndag i nyhetsfabriken”.

Raina om tårarna efter starka avskedet

Rania syftar på en händelse från den gångna helgen, något hon valde att också dela med sig av till alla sina följare.

Det är dessvärre så att hon drabbats av ett dödsfall i familjen. Maken Mattias pappa Hans, tillika Ranias svärfar, har gått bort.

På Instagram har hon publicerat en bild från begravningen.

”Rösten brast, hjärtat gick itu och tårarna ville inte ta slut. Men solen visade sig i dag för din skull. Enbart för din skull”, skriver Rania i ett känslosamt inlägg.

”Och både Elvis, Elton John och Sven-Ingvars hyllade Dig kära kära svärfar. Vetskapen om att din Maggan tar emot dig med öppna armar tröstar mig lite. Hon har längtat efter sin Hans, och att gå en 18-hålsrunda med dig. Din godhet, generositet och underbart underfundiga humor har gått i arv till dina barn och barnbarn och det tackar jag dig för.Vila i frid. Nu får du ro.”

Flera av Ranias TV4-kollegor stöttar henne nu och skickar sina kondoleanser, däribland Anna Brolin och Jenny Strömstedt.

”Vilken fin svärfar! Stor kram”, kommenterar Jenny inlägget.

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedts svåra kamp – som TV4-tittarna inte får se

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquists ilska efter kritiken mot Nyhetsmorgon – ryter ifrån rejält: ”Bedrövligt”

FOTO: TT, Nyhetsmorgon/TV4