Så stöttas TV4-profilen efter gråtattackerna på jobbet

Till vardags ser vi henne som nyhetsankare i TV4 där hon ständigt rapporterar det senaste från världens alla hörn. Men livet som nyhetsankare har sina nackdelar. När kameran slocknat sitter Rania Shemoun Olsson ibland i tårar. Nu berättar hon för Hänt om de svåra tv-sändningarna – och sina känslor kring det.

Till vardags ser vi henne som nyhetsankare i TV4. Men när jobbet väl är över kan hon inte låta bli att fälla en tår, eller två. Detta är något Rania Shemoun Olsson, 42, kämpar med dagligen.

Rania Shemoun Olsson försöker att inte bryta ihop på jobbet.

När Hänt träffar henne under biopremiären av “Bilar 3” på Rigoletto i Stockholm, är det en känslosam tv-profil vi möter.

– Man blir känslomässigt berörd i sitt arbete, speciellt precis efter alla terrorattacker, säger hon och fortsätter:

– Vi får ju se massor av hemska bilder som vi inte kan visa tittarna. Vi går igenom dem men vi får alltid ta del av det värsta.

Och det är ofta mycket känslor inblandade när hon rapporterar om alla förfärliga nyheter:

– Det är gråtattacker på jobbet men man får samla sig och försöka att inte få fram de där tårarna. I så fall får man göra det när man kommer hem istället.

Rania erkänner att hon själv, med tanke på alla oroligheter i världen, numera är betydligt mer vaksam när hon ska ut och resa med familjen.

– På senare tid har man fått börja tänka till lite extra, vilket man inte gjort så mycket innan. Men nu är det ju så att det är oroligt nästan överallt.

Familjen med maken Mattias Olsson och barnen Tigris och Irma är ett viktigt stöd efter nyhetssändningarna.

Men även om hon är medveten om riskerna, gillar hon trots allt sitt jobb. Hon har också ett stort stöd av sina nära och kära, något Rania är otroligt tacksam för.

– Vi kramas mycket där hemma, avslutar hon.

Foto: IBL

LÄS MER: TV4-profilens gravidlycka – så har hon dolt hemligheten i tv

LÄS MER: TV4-profilens identitet kapad – bedragarna gick på Allsång

Senaste nytt