LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Pontus Hugosson och hästen Katitzi hoppar av Talang 2021

11 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Pontus i Talang

Pontus Hugosson och hästen Katitzi har gjort succé i TV4:s Talang.
Men efter att en dödlig sjukdom spridit sig över världen väljer nu Pontus att avbryta parets medverkan.

Annons
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmerBrand logo
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer

Pontus Hugosson blev känd för svenska folket redan 2015 då han var en av de bönder som sökte kärleken i Bonde söker fru samma år. Tv-karriären slutade dock inte vid brevskrivarna och idag har han en helt ny kvinna vid sin sida, hästen Katitzi, som han tävlar tillsammans med i TV4:s Talang.

Årets Talang har sedan start präglats av många frågetecken. Efter flera skandaler under förra året tvingades filosofen och tv-profilen Alexander Bard bort från den populära jurytrion som då bestod av multitalangen Bianca Ingrosso, komikern David Batra och Alexander själv. Det var bland annat efter ett grovt påhopp på kollegan Bianca som Alexander fick lämna kanalen.

– Jag är typ i chock. Det är jättetråkigt så klart att han har uttryckt sig så, sa Bianca efter kanalens beslut då.

Vem som skulle komma att ersätta Alexander var länge hemligt men i början av året meddelade TV4 att tittarna under säsongen kommer att kunna se inte mindre än två nya jurymedlemmar. Nämligen sångerskan Sarah Dawn Finer och regissören Edward af Sillén.

Annons

Sarah Dawn Finers fina ord

Med den nya juryn gjorde Pontus redan från start dundersuccé då han till och med fick med sig den annars ganska djurskeptiska jurymedlemmen Sarah Dawn Finer på banan från start. Pontus hinner bara kliva in på scenen innan Sarah noterar Pontus stiliga utstyrsel.

– Så är det. Ja alltså, jag är inte trollkarl utan jag är ryttare, säger Pontus i programmet då.

Pontus fortsätter med att berätta att han alltid haft hästar på gården. Ända sedan han var en liten pojke. Dagligen har han dock hårdtränat sedan han var 12 år och tävlar idag i något som heter fälttävlan vilket är en blandning av tre olika discipliner som samma häst och ryttare utför.

– Vi kommer säkert upp emot 50 kilometer i timmen skulle jag säga, med de riktigt snabba hästarna, har Pontus sagt i Talang.

Tvingas lämna tävlingen

Men efter braksuccén där han med lika mycket humor som finess visar upp hästen Kaitzis många talanger kommer nu TV4 med den tråkiga nyheten att Pontus valt att avbryta sin medverkan i tävlingen.

Annons

”Tyvärr avbryter Pontus Hugosson och hästen Katitzi sin tävling i Talang eftersom en aggressiv hästsjukdom härjar inom hästvärlden och Pontus har valt att inte utsätta sin häst för risk”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Det oväntade avhoppet innebär att paret inte kommer att kunna delta i fredagens semifinal och istället kommer eldduon Ignited, som tidigare röstats ut ur tävlingen, få en ny chans att knipa en av finalplatserna.

FOTO: GUSTAV HALLÉN, Janerik Henriksson/TT

Annons