TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Niklas Strömstedts okända splittring från Jenny Strömstedt

11 mar, 2021 
Jenny Strömstedt, Niklas Strömstedt
Niklas och Jenny Strömstedt har varit gifta i snart 10 år. Men förra året tvingades de vara isär under en längre period. Nu berättar Niklas om svåra tiden.
Annons
TV: Carl Bildt berättar om frun Anna Maria Corazza Bildt största misslyckande i livetBrand logo
TV: Carl Bildt berättar om frun Anna Maria Corazza Bildt största misslyckande i livet

Jenny Strömstedt, 48, och Niklas Strömstedt, 62, är ett av Sveriges kändaste par, och har gjort succé med egna programmet Tillsammans med Strömstedts.

I relationsprogrammet får man följa Jenny och Niklas när de åker land och rike för att träffa andra kända par. Det bjuds nästan alltid på djupa diskussioner och nya insikter om andras förhållanden.

I veckans avsnitt åker de hem till sim-proffset Sarah Sjöström och hennes sambo Johan de Jong Skierus. Paret träffades på en nyårsfest och sedan dess har kärleken sprudlat mellan dem.

Så träffades Jenny och Niklas Strömstedt

I den första säsongen av Tillsammans med Strömstedts berättade även Jenny och Niklas om hur de träffades. Allt började nämligen när de båda flyttade in 100 meter från varandra och började ses på samma kaffeställe.

– Vi bytte nummer med varandra en dag och sedan hann jag knappt därifrån innan det första sms:et kom. Det var jättehärligt, sa Niklas då i programmet.

Annons

Men Jenny höll inte riktigt med om Niklas version av deras första möte.

– Det var inte riktigt så. Jag kanske skickade ett sms, men det var du som ville att vi skulle ses. Hela upplevelsen är att det var du som raggade upp mig. Du är ju en gammal popstjärna som var stor på nittiotalet, så du tror att alla tjejer som pratar med dig raggar upp dig, skrattade Jenny.

Niklas Strömstedt, Jenny Strömstedt
Jenny och Niklas pratar om relationer.

Både Jenny och Niklas hade flera kraschade förhållanden bakom sig innan de träffades. Niklas har bland annat varit gift med Efva Attling, 69, och sambo med Agneta Sjödin, 53, och med Kattis Ahlström, 54. Jenny var tidigare gift med Fredrik Östergren.

Det dröjde inte länge förrän Jenny och Niklas bestämde sig för att flytta ihop, vilket resulterade i en stor familj. Jenny hade redan döttrarna Vanna, Kitty och Mika, och Niklas hade de vuxna barnen Adam, Simon och Maja.

Annons

Niklas och Jennys ofrivilliga splittring

I det senaste avsnittet av Tillsammans med Strömstedt berättar Niklas om en okänd detalj i äktenskapet med Jenny. Det är när de kommer in på att Sarah och Johan är ifrån varandra mycket som Niklas tänker tillbaka på hur han själv har haft det.

– Sedan vi träffades så har det ju inte varit som det var för 20-30 år sen, när jag turnerade, säger han och fortsätter:

– Men Jenny jobbar ju också väldigt mycket, och det är olika tider och så.

Under förra våren, när coronapandemin precis slagit till i Sverige, tvingades Jenny och Niklas nämligen vara isär under en längre period.

– Sen den här våren liksom, så var jag väldigt mycket ute i skärgården. För jag ville inte bli sjuk och hon träffade jättemycket människor. Så vi var nog mer isär under den tiden, förklarar Niklas.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, TV4

Annons