Emma Igelströms gravidlycka efter svåra tumörsjukdomen

Emma Igelströms gravidlycka

Allt visade på att den före detta elitsimmerskan Emma Igelström inte skulle kunna bli gravid.
Trots det visar hon nu stolt upp en gravidmage på sociala medier – och delar med sig av den stora glädjen.
– Det var inte jättebra prognos för att det skulle fungera.
Slå på ljud

Emma Igelström, 41, blev hela Sveriges älskling då hon var verksam som elitsimerska. Men under de senaste åren har hon haft det desto tuffare i privatlivet. För två år sedan upptäcktes nämligen en tumör i Emmas livmoder.

LÄS MER: Inger Nilsson svårt sjuk i dödliga sjukdomen – bryter tystnaden om kampen
NU GRATIS

Trots att den visade sig vara godartad var Emma tvungen att fortsätta gå på kontroller för att säkerställa att hon mådde bra. Och bara ett år sedan hände det som inte fick hända. Det började med att Emma fick extrema smärtor i magen och vid en läkarundersökning kunde man konstatera att hon drabbats av ytterligare en tumör.

Emma Igelströms tuffa barnkamp

Även denna gång skulle tumören visa sig vara godartad men trots det fanns det flera aspekter med operationen som fick Emma att oroa sig inför ingreppet. Bland annat hoppades hon på att kunna skaffa barn med kärleken Adam Kjellström – något som operationen skulle kunna komma att sätta hinder för.

Karin Trnblom/TT

– Mina operationer kan påverka förmågan att få barn plus att jag är över 40 så det var inte jättebra prognos för att det skulle fungera. Jag var också mest orolig inför operationen. Det kan bli ärrbildningar och de visste inte hur mycket de skulle vara tvungna att ta bort, men efteråt så förklarade de att det hade gått så bra som det kan gå, säger Emma Igelström till Sportbladet.

Att Emma skulle kunna bli gravid var dock ingen självklarhet för henne trots den lyckade operationen. Därför var det också ett riktigt glädjebesked då hon på sin Instagram avslöjade att hon och Adam väntar sitt första gemensamma barn.

”Ett märkligt år toppas med ett mirakel mot precis varenda odds”, skrev Emma på Instagram då.

Dotterns lycka efter beskedet

Idag är Emma i fjärde månaden och i intervjun med Sportbladet berättar hon om lyckokänslorna efter att ha fått ett plus på stickan.

– Vi var ganska inställda på att det kanske inte skulle gå. Jag var nästan hundra på att om vi skulle lyckas så skulle jag vara tvungen att ta hjälp, men det behövde vi inte så jag är svintacksam över min kropp. Alla de där hälsosamma åren när man tränade och levde bra kanske har betalat sig.

Vilket kön den lille där inne har är något som Emma och Adam valt att hålla för sig själva. Emma har sedan tidigare dottern Olivia Igelström, 13, som har gått i mammas fotspår – och tävlingssimmar. Att få ett småsyskon är något som hon ser fram emot med stor glädje.

– Hon älskar barn. Jag vet att hon kommer att bli världens bästa storasyrra. Hon har två syskon på sin pappas sida och är hur grym som helst, säger Emma Igelström.

LÄS OCKSÅ: Så träffades Louie Marti och Magdalena Graaf: ”Vi blev blixtkära”

LÄS OCKSÅ: Elena Belles nya hälsobesked efter otäcka olyckan

FOTO: TT, Instagram

SENASTE NYTT!