LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Petra Medes hemliga ingrepp – operationen förändrade allt

06 feb, 2024 
Maria Broberg
Nyligen avslöjades det att Petra Mede ska leda Eurovision
tillsammans med Malin Åkerman.
Tidigare har Mede fått ställa in framträdanden på grund av sina ryggproblem.
Men nu berättar hon om det hemliga ingreppet som förändrade allt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's danceBrand logo
Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's dance

Petra Mede, 53, är en av våra mest populära programledare och komiker. Hon har bland annat programlett Let’s dance, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Petra har däremot lyst med sin frånvaro i tv-rutan under det senaste året och inför Let’s dance 2023 hoppade hon av som programledare på grund av tilltagande smärtor i ryggen efter en skada hon fick som ung.

Petra Medes kamp mot ryggsmärtorna: ”Jag tappade känseln”

Petra Mede var en lovande balettdansös som ung och hon spenderade mycket av sin vakna tid på dansen. Men plötsligt hände något som skulle stoppa hennes karriär för gott – och det skulle påverka henne även senare i vuxen ålder.

– Jag tappade känseln i ena benet under en repetition. Det var någon typ av diskbråck tillsammans med överrörlighet i kotorna, berättade Petra Mede själv i Renées brygga.

– Dansen var helt borta och den där ryggvärken blev också kvar. Det var absolut ett stort avbräck i mitt liv, fortsatte hon berätta.

Annons

Trots att Petra slutade med dansen, gav inte ryggsmärtorna med sig. Enligt läkarna är det den kroniska värken SRS: segmentell rörelsesmärta som Petra Mede lider utav, och det lär hon få leva med resten av livet. I SVT-programmet Min sanning berättade Petra att det blev svårt att fortsätta leva ett vanligt liv efter diagnosen.

– Smärtan var så omnipotent, det var bara panik, man kan inta ha så här ont, det är inte möjligt, ska det vara så här ont så går det inte att fortsätta, säger Petra i programmet.

Petra Mede om den hemliga operationen – som ändrade allt

Det var på grund av smärtorna som gjorde att Petra tvingades hoppa av Let’s dance och ta ett kliv tillbaka från ramljuset. Men tidigare i veckan kom ett riktigt glädjebesked. Tillsammans med Malin Åkerman ska Petra Mede leda Eurovision Song Contest i Malmö i vår!

Denna nyhet har många inbitna ESC-fans hoppats på sedan det stod klart att finalen ska hållas i Sverige i år. Men på grund av hennes smärtor var det länge osäkert om det ens skulle bli möjligt för Mede att leda programmet.

För TT avslöjar Petra att hon opererat ryggen och berättar glädjande nog att hon mår bättre:

– Ryggen mår mycket bättre, den är helt säkrad. Jag har opererat mig och är ”fit for fight”.

FOTO: TT

Annons