LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Petra Mede och Malin Åkerman leder Eurovision 2024 – nu är det klart

05 feb, 2024 
Det har länge spekulerats i vilka som kommer leda Eurovision song contest 2024 som går av stapeln i Malmö.
Nu är det klart!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elisa Lindström kuppad mitt under intervjun – ingen aning om vad han heterBrand logo
Elisa Lindström kuppad mitt under intervjun – ingen aning om vad han heter

Eurovision song contest 2024 går av stapeln i Malmö i maj. Det har länge spekulerats i vilka som ska stå som programledare och nu är det äntligen klart!

För tredje gången ska Petra Mede leda showen!

Och vid sin sida får hon ingen mindre än Hollywoodstjärnan Malin Åkerman.

”En Hollywoodstjärna och Eurovisionveteran programleder världens största underhållningsprogram i maj. Malin Åkerman och Petra Mede gör varandra och publiken sällskap under Eurovision Song Contests tre tv-sändningar, direkt från Malmö den 7, 9 och 11 maj.”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Malin Åkerman och Petra Mede i kombination är inget annat än en absolut drömduo. Malin, en underbar personlighet och en av våra mest talangfulla skådespelare i Hollywood. Petra, en ikon i Eurovision-sammanhang som också blivit framröstad som den bästa Eurovision-programledaren någonsin. Jag är otroligt stolt och glad att dessa fantastiska kvinnor ska leda oss igenom Eurovision-veckan i Malmö i maj, säger Ebba Adielsson, Executive Producer för Eurovision Song Contest 2024.

Annons

Programledarnas första ord om Eurovision

Även programledarna uttalar sig:

– Tänk att få leda Eurovision ännu en gång! Det är en sån otrolig ära. Efter att först ha lett det ensam och sen med ljuvliga Måns Zelmerlöw vid min sida, ser jag nu så mycket fram emot att jobba med Malin. Vi känner inte varandra sedan tidigare, men har setts några gånger och jag är redan helt såld. Det ska bli en fröjd att jobba med henne, säger Petra Mede.

– Jag kan inte riktigt beskriva min känsla för detta. Jag är så exalterad och lite nervös, men bara på ett positivt sätt. Jag har alltid gillat Eurovision och att får vara en del av detta fantastiska program, och det med Petra, är inget annat än en dröm. Dessutom är Petra en av de roligaste kvinnor jag vet, säger Malin Åkerman.

Petra Mede och Malin Åkerman leder tävlingen!FOTO: Janne Danielsson/SVT

Petra Medes plötsliga comeback efter frånvaron

Att Petra Mede tar sig an rollen är en fröjd för många Mello-fans där ute. Men man ska inte sticka under stol med att hon haft det tufft den senaste tiden. Förra året var hon tvungen att hoppa av som programledare för Let's dance. Hon blev då ersatt av Kristin Kaspersen.

Vid 52 års ålder blev hon också mamma till sin andra dotter och det var i samband med dotterns födsel som hon försvann från rampljuset.

Petra hade haft ont i ryggen även innan dess, och i efterhand har läkarna sagt att hon var förutbestämd till ryggproblem på grund av överrörlighet. Den kroniska värk hon lider av stavas SRS: segmentell rörelsesmärta – den lär hon få leva med resten av livet.

PETRA MEDE
FOTO: KARIN TÖRNBLOM/TT

FOTO: Janne Danielsson/SVT

Annons