ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristin Kaspersen om att ersätta Petra Mede i Let's dance 2023

15 mar, 2023 
Petra Mede, David Lindgren och Kristin Kaspersen
Petra Mede byttes plötsligt ut till Kristin Kaspersen.
Nu avslöjas alla detaljer om TV4:s krisplan – samt vad Petra sa när Kristin ringde henne.
– Först ville jag ringa Petra, pratade med henne och jag ville höra hur hon kände att jag klev in, säger Kristin till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så långa är alla deltagare i Let’s Dance 2023Brand logo
Så långa är alla deltagare i Let’s Dance 2023

Istället blir det Kristin Kaspersen, 53, som David Lindgren, 40, får sända programmet med.

Då fick Kristin Kaspersen frågan om att leda Let's dance

Men hur gick det egentligen till när Petra byttes ut till Kristin och när hände det hela? Jo, nu berättar Kristin och David allt på pressträffen inför premiären.

– När blev det klart? I fredags vill jag tro, säger David Lindgren till Hänt under programmets pressdag.

– Jag fick frågan i fredags eftermiddag, tillägger Kristin.

Vad tänkte du när frågan kom?

– Jag tänkte nog framförallt på Petra, det var det jag kände mest för och nog hade lite svårt att släppa. Sen kollade jag kalendern.

Annons

Duon hade totalt en vecka på sig att ställa om och ändra allt för att få ihop premiären. Men Kirstin är trots detta inte nervös.

– Det har gått bra, allt ordnar sig, säger hon.

– Det har varit omtumlande dagar. Från att två dagar innan det få höra att Petra inte kommer att vara med, man kände sig ledsen för hennes skull och att hon har så ont, ledsen för mig att jag inte ska få jobba med henne. Till att bli glad att Kristin kunde och sen börja jobba. Så det har varit omtumlande, säger David.

Kristin Kaspersens samtal med Petra Mede: ”Först ville jag ringa Petra”

Kristin Kaspersen är väldigt tacksam för att frågan kom men samtidigt kan hon inte släppa att hon har fått chansen just på grund av att Petra har ont i ryggen.

Annons

– Det är väldigt annorlunda att få en fråga när man vet att en vän och kollega inte mår bra. Så det är inte ”ja va roligt” utan först ville jag ringa Petra, pratade med henne och jag ville höra hur hon kände att jag klev in.

Vad sa Petra när du ringde?

– Framför allt var det jag som frågade hur hon mådde mest men sen sa hon bara, när vi hade pratat en stund ”kör nu och ha kul”, säger Kristin.

David fick vetskap om Petra Medes avhopp ett par dagar tidigare än Kristin men han fick däremot inte möjlighet att vara med att påverka beslutet om ersättaren.

– Nej, det hade jag inte. Men vi hade kontakt hela tiden. Först ringde de och sa sa att Petra inte kan men vi har börjat leta efter namn, sen ringde de och ja. Jag blev superglad, jag tror att Kristin kan tillföra jättemycket till programmet. Framför allt för att hon har varit med förut och tävlat, samt vunnit. Vilket ger en annan tyngd och annan ingång i programlederiet.

Har ni jobbat tillsammans förut?

– Vi har gjort en gala tillsammans för några år sedan. Sen har vi träffats massor. Men vi har aldrig gjort något sånt här ihop så det ska bli jätteroligt att lära känna Kristin.

FOTO: TT

Annons