Petra Medes barnbesked – orden om okända dottern

Petra Mede Renees brygga

För nio år sedan blev Petra Mede mamma till dottern Adeline.
Sedan dess har hon varit väldigt hemlig kring deras liv tillsammans, men i Renées brygga berättar hon nu om livet med dottern.
Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s dance
Slå på ljud

Petra Mede är en av Sveriges mest folkkära programledare och komiker och har under sin karriär bland annat lett både Melodifestivalen och sin egna talkshow Petra Mede Show. Men vid sidan av den minst sagt framgångsrika karriären har hon även ett familjeliv tillsammans med dottern Adeline.

Petras Medes ord om okända dottern

Dottern är idag nio år gammal och enda sedan hon föddes har Petra valt att hålla henne utanför rampljuset. Men i Renées brygga väljer hon nu att kommentera livet med dottern. Det är när Petra berättar att det gärna får vara väldigt militäriskt och ordning och reda hemma hos henne som Renée nyfiket undrar hur det går ihop när man har ett småbarn som stökar till.

– Inte mitt barn, svarar Petra då skrattandes innan hon fortsätter:

– Nej men däremot städar jag åt henne. Det är långa långa procedurer på kvällen innan jag går och lägger mig för allt ska vara på sin plats och så vidare.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Petra Medes barnbesked

Det var tillsammans med läkaren Mattias Günther som Petra fick dottern för nio år sedan, men idag verkar det däremot inte bli några fler barn för komikern. I podden Nemo möter en vän berättar hon att önskar att hon kunde få fler men att det tyvärr är hennes ålder som sätter käppar i hjulen.

– Men jag får vara tacksam för det jag fått. Allt blir bättre när man får barn. Hon har givit mig all den mening jag behöver för att ticka på, säger hon.

Petra berättar att hon inte hade blivit informerad om att chanserna att få barn minskar ju äldre man blir och att hon idag kan ångra att hon inte försökta skaffa barn tidigare. Samtidigt passar hon också på att rekommendera andra att börja tidigare.

– Jag fyllde 43 år två månader efter att hon föddes och jag fick reda på att jag lika gärna inte hade kunnat få barn. Jag fick höra att det är två eller fem procents chans att bli gravid när man är så gammal som jag, säger hon.

Men trots sorgen över att det inte blev fler barn är dottern Adeline mer än nog, och i podden berättar hon om hur dottern har förändrat hennes liv.

– Jag är ju så otroligt behövd nu. Jag lever för någon annans skull. Det är ju som en religiös upplevelse. I kyrkan pratar man om att när man blir frälst så är det inte man själv man lever för, utan då är det Jesus som lever i en. Det är precis samma religiösa som uppstår nu med barn. Min dotter är mitt liv, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Så träffade Lena Endre sin make Martin Wickström

LÄS OCKSÅ: Robert Gustafsson om den tuffa sjukdomskampen: "Gav upp"

FRÅN FÖRSTASIDAN