Robert Gustafsson om den tuffa sjukdomskampen: "Gav upp"

Renée Nyberg, Robert Gustafsson

Robert Gustafsson var en av dem som drabbades hårt av coronaviruset.
Nu berättar han om sjukdomskampen, som inte verkade ge sig.
– Jag gav upp en gång, säger Robert.
Nya bilden på Renée Nybergs okända son Tom Zachrisson
Slå på ljud

Årets säsong av Renées brygga har äntligen dragit igång och som vanligt får TV4-tittarna ta del av djupa samtal, samtidigt som man får lära känna våra svenska folkkära kändisar.

Programmet hade säsongspremiär förra veckan och då gästades Renée Nyberg, 54, av Felix Sandman, 22, Lena Endre, 65, och den folkkäre Sven Wollter. Programmet där Sven besökte Renée spelades in under sommaren, under hösten 2020 avled han i sviterna av covid-19.

Sven Wollters anhöriga gav då medgivande för TV4 att sända programmet, trots att de fortfarande var i djup sorg över sin älskade make, pappa och morfar.

– Sven var en av de gäster som jag har tyckt extra mycket om. Han var verkligen en stor skådespelare och människa. Hans närvaro, skärpa och integritet påverkade alla, sa Renée Nyberg då.

Robert Gustafssons ofrivilliga ledighet

I säsongens andra program är det nya gäster som tar sig till Renées brygga på landstället i skärgården utanför Sandhamn. Gästerna består denna gång av artisten Laleh, 38, och skådespelarna Rachel Mohlin, 47, och Robert Gustafsson, 56.

Robert Gustafsson är en av Sveriges mest folkkära skådepelare och komiker. Han började sin karriär tidigt och blev snabbt populär då han kunde få nästan varenda människa att få sig ett gott skratt.

Sedan länge är han gift med Lotta Gustafsson och tillsammans har de två vuxna barn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robert Gustafsson är en av alla dem som drabbats hårt av coronaviruset. Det är när Renée frågar hur det gått för honom under den ofrivilliga ledigheten som Robert nu berättar om sjukdomstiden.

– Det gick bra tack vare, höll jag på att säga, att jag blev sjuk så att det blev ”okej nu ska jag försöka överleva bara”. Det tog 44 dagar, säger han.

Laleh, Rachel Mohlin, Robert Gustafsson, Renée Nyberg

Gästerna tar en kaffe på bryggan.

Foto: TV4

Rädslan över att gå in i slutfasen

Det är allmänt känt att Robert Gustafsson är hypokondriker, men just Covid-19 var inget som skrämde honom.

– Konstigt nog så blev jag inte rädd. Hypokondriker är ju rädda för halsfluss och såna saker, men när det gäller allvarliga saker så blev jag fokuserad, säger han och fortsätter:

– Jag blev däremot skraj över att jag gav upp en gång. Det var i den sista fasen och värken kom och då tänkte jag åh nej nu kommer den här slutfasen, då folk brukar åka in i respirator och sådär. Så jag tänkte att nu går jag och lägger mig och dör, det var väldigt otäckt. Men sen vaknade jag och var frisk. Så det var obehagligt, där var jag rädd.

FOTO: TV4, Henrik Montgomery/TT

LÄS OCKSÅ: Renée Nybergs ord efter missen i Klassfesten: ”Sämsta jag sett”

LÄS OCKSÅ: Leif GWs hårda diss mot Robert Gustafsson efter uttalandet

FRÅN FÖRSTASIDAN